餐厅: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
资讯:

2020-08-23 337 浏览
苏妈苏妈系旺角开左分店,早一排终于去左食~肉骨茶一直系我最爱之一,当然要叫返碗!呢度既肉骨茶,系任添任饮,正呀!..肉骨茶配三层肉 Bah Kut Teh - Pork Belly肉骨茶汤既汤头浓郁,药膳味浓,我本身好钟意饮药膳汤,重口味又养生!肉类有多款选择,可配肉骨或肉,最后拣左三层肉,即猪腩肉。猪腩肉煮得好淋,连埋肉骨茶食,好入口好juicy,最后添左3碗!..招牌砂煲老鼠粉 Claypot Lo Shu Fun份量超大🍲好多料,有蛋、银鱼仔、豆卜、肉碎同老鼠粉,口感好特别,而且酱汁好夹!用砂锅来煮,好有风味,而且保存到热辣辣👍🏻..椰香咖央多士 Toast with Kaya & Butter我好钟意食呢个🍞 咖央酱甜度适中,椰子味香,夹在烘到脆的多士里面,咬一口,d酱bid出来,香味在口腔内久久不散,食到甜思思!呢个记得要趁热食!..最后叹返杯招牌白咖啡,好味!☕️ 白咖啡比起一般咖啡系甜d,但好香滑😇..不过呢间餐厅长期都受欢迎,我地都排左20分钟先有位,大家要预早时间去~
招牌砂煲老鼠粉 Claypot Lo Shu Fun
肉骨茶与白咖啡