2022-07-14 26 浏览
看完大叔的愛後,朋友就喜歡上入面的阿木,於是就搜索有關佢嘅嘢,得悉旺角的咖啡店#After Eightys, 有好多佢嘅卡通版畫,一於去打下卡,影下相先喎🙊。我本住相陪嘅心態,但估佢唔到食物又幾好食啊!歎住美食望下阿木,又幾正啊💃。進入餐廳有一種舒適感覺,加上燈光柔和,裝修頗有風格,座位濶落,把心情休閑放鬆下先。前菜點了巴馬火腿沙律🥗,咸香又薄身的巴馬火腿,伴住脆脆的粒粒,新鮮沙律菜,仲有藍梅伴碟,確係清新又健康。是日餐湯今日係磨菇湯,好香嘅磨菇味,creamy口感不會過於杰,調味剛剛好。主菜點了黑松露雜菌忌廉扁意粉,松露加什菌個味好香,忌廉醬汁濃度適中,條條意粉都索到,扁意粉咬落煙韌口感相當好,而且份量多,2個人都夠食。另一個主菜點了牛板健配時令薯菜,擺盤精緻令人開胃,7成熟度煮得剛好,牛味重肉質嫩口,另外薯餅粒相當脆口,好好味😋。到最後梗係食番個甜品,黑糖麻薯窩夫配雪糕,真心覺得呢個好味😋,香甜的雲尼拿雪榚配微熱的窩夫🧇,完美的晚餐。食完便開開心心回家去了💃💃。#Aftereightyscafe #hea住食 #AfterEightys #高水準西餐 #coffe #cafe #

窩夫🧇,完美的晚餐。食完便開開心心回家去了💃💃。

#Aftereightyscafe
#hea住食 #AfterEightys #高水準西餐 #coffe #cafe #香港餐廳 #西餐 #旺角 #豉油街 #旺角美食 #hkfoodie #foodblogger
2022-07-14