2015-07-17 69 浏览
近排旺角黑布街开左好多西式甜品店,每间都各有特色,琴日就去左一间叫JOYFUL DESSERT HOUSE,店舖面积颇细,只有十多张枱,如果坐满客都几逼,不过琴日去就只有一枱客,可能系六点几,并吾系甜品时间。甜品选择颇多,有waffle、soufflé、心太软、芝士蛋糕、软绵绵冰、bread pudding、apple crumble…..我地两个人叫左三客甜品,绿茶心太软、apple crumble & 烧菠萝雪芭首先讲左烧菠萝雪芭 (HK$48)一个字”FRESH”,夏天食真系冇得顶,涷冰冰软绵绵菠萝雪芭,甜得来好清新,好解渴,再加上顶头一片烧新鲜菠萝,菠萝经过烘烧后,味道更香更甜。强力推介!!!绿茶心太软 (HK$58)卖相好靓,好有格调!一个绿茶心太软+一个绿茶雪糕,中间再放一堆红豆,一冷一热。绿茶心太软有浓浓绿茶味,吾算太甜,而绿茶雪糕的绿茶味就比较清淡,三样互相配合得宜,好味!Apple Crumble (HK$48)我最喜爱食Apple Crumble,虽然貌似普通,但要整得好味,实在不易。今次呢个Apple Crumble冇令我失望,卖相同绿茶心太软一样,好靓!除左Ap
首先讲左烧菠萝雪芭 (HK$48)
烧菠萝雪芭
绿茶心太软 (HK$58)
绿茶心太软
Apple Crumble (HK$48)
我最喜爱食Apple Crumble,虽然貌似普通,但要整得好味,实在不易。今次呢个Apple Crumble冇令我失望,卖相同绿茶心太软一样,好靓!除左Apple Crumble外,仲有一个好滑既云呢拿雪糕,又系一冷一热组合。食时要将涷冰冰雪糕加落热辣辣Apple Crumble一起食,再加上少许焗杏仁片。好好味!苹果好香好甜,有好香肉桂味。
Apple Crumble
整体来说,甜品质素吾错,可以一试再试。不过餐廰位置比较吾起眼,如果放D易拉架宣传,相信会吸引多D人光顾。
2015-07-16
用餐优惠