2024-12-17
原来喺旺角附近,都有主打西班牙菜嘅餐厅~餐厅布置已经开始好有圣诞感觉,坐得几舒服!同埋老板应该系一个好钟意音乐嘅人,眼见舖头有琴有Band鼓有咪,仲要播住好听嘅歌!听讲佢哋近排转咗新餐牌!多咗好多唔同嘅嘢食,我哋拣咗个二人餐只系$368-西班牙风干火腿配水晶包蕃茄莎莎🥫火腿的咸香与新鲜的蕃茄莎莎相得益彰,口感层次丰富,好食!!-厨师沙律🥗是日餐汤沙律色彩缤纷,是日餐汤系罗宋汤~都几足料-煎焗鳕鱼柳🐟鳕鱼柳外酥内嫩,搭配的酱汁清淡却不失风味,恰到好处-鸡肉西班牙饭🍛米饭吸收了鸡肉的鲜香~搭配嘅cream几好食!不过我觉得依个系Max咗港式嘅元素,有啲似港版西班牙饭-西班牙油炸鬼🍫好耐冇食过Churros~呢度嘅油炸鬼比较脆身,加埋朱古力酱同埋云呢拿雪糕都唔错-西班牙柠檬啤酒🍻未见过呢一只啤酒~清新的柠檬味道与啤酒的苦涩完美结合,完全唔会觉得苦,好啱我饮🤭-青花瓷🍹我发觉佢啲特饮系用咗周杰伦歌词啲名去整成🤣佢啲饮品都几出色!一杯系类似薄荷朱古力嘅特饮!好多时出边𠮶啲会好伏会有啲似牙膏味,但系呢一杯完全冇仲几好饮!
-西班牙风干火腿配水晶包蕃茄莎莎🥫
火腿的咸香与新鲜的蕃茄莎莎相得益彰,口感层次丰富,好食!!
-厨师沙律🥗是日餐汤
沙律色彩缤纷,是日餐汤系罗宋汤~都几足料
-煎焗鳕鱼柳🐟
鳕鱼柳外酥内嫩,搭配的酱汁清淡却不失风味,恰到好处
-鸡肉西班牙饭🍛
-西班牙油炸鬼🍫