2024-09-06 446 浏览
约咗位年轻人旺角食晚饭,年轻人话订位带我去好地方食嘢,系一间楼上Café,位于📍旺角登打士街36号恒威商业中心9楼,虽然在闹市大街,入口却不起眼,登打士街行入后巷几步才见到,上到去café没有华丽装修,但有种好亲切嘅感觉,坐位好舒适,放置有好多桌上游戏可以玩。叫咗两个主食,韩式牛肋条饭,牛肋条炆得好入味,韩式黑椒汁惹味,个白饭以熊仔形状上碟几得意,后来留意到隔离枱系鸭仔同恐龙形状嘅白饭,真系几搞笑,食落都开心啲。 地中海香蒜鸡柳意粉,鸡肉嫩滑有味道,意粉质感刚好留有少少烟韧口感,用香蒜炒过好香,味道唔错。芝士炸薯条,薯条炸得非常香脆,芝士酱甜甜地、咸咸地,调配得好好,加入薯条好匹配,超级好食。特饮全部另配名字好吸引,我地点了伊斯坦堡气派,主要由火龙果+雪梨果肉搅拌而成,满满嘅火龙果肉同菠萝结合,清新解腻。另一杯布达佩斯由芒果+香蕉制作,同样好饮香蕉味浓。Any Moment Café绝对系三五知己,情侣拍拖食饭,消闲嘅好选择,店内只有老板一手包办,同客人有讲有笑好亲切,café店舖面积唔大,建议大家先预订,仲可以包场搞活动开party,认真唔错。
用餐时段
  • 芝士薯条