今次我嚟到旺角呢间西餐厅,原来就系甜品店甜牙牙的西餐厅,听朋友讲餐厅嘅食物质素真系好高,而且价钱又抵食!环境又舒服,服务态度又好好,系一间值得推荐嘅西餐厅。今次我就特登过嚟试吓佢。🤣**蘑菇汤**个汤好creamy呀,饮落去有阵阵蘑菇嘅鲜味,仲带少少嘅甜味,完全唔会觉得腻。上面仲有少少忌廉同埋啲香草碎,令个汤嘅味道更加丰富,真系饮到唔够喉呀。🍄‍🟫**蒜片炒安格斯牛柳粒**呢个牛柳粒真系不得了,系我推荐菜式。牛柳粒煎到啱啱好,外脆内软,咬落去肉汁丰富,而且完全唔韧。配埋超级香脆嘅蒜片,蒜香同牛肉嘅鲜味完美融合,简直系一绝!🐮**虾汁大虾意粉**呢个意粉嘅酱汁好特别,系用虾头熬制嘅虾汁,所以个味好浓郁,充满虾嘅鲜甜味!意粉煮得啱啱好,唔会太淋,口感一流!而且虾都好大只,爽口弹牙,每啖都食到大大只虾,超满足!🦐**柠檬烤鸡**佢哋鸡肉首先会用新鲜柠檬腌制,所以腌得好入味,而经过烤煮之后皮脆肉嫩,鸡肉好juicy,完全唔会干!柠檬嘅酸味同鸡肉嘅鲜味完美结合,酸酸甜甜嘅,好开胃!🐣**焦糖布丁**呢个布丁真系好好食呀。焦糖脆卜卜,布丁滑溜溜,入口即溶,而且蛋味非常之香!甜度啱啱好,唔会太甜,食

**蘑菇汤**

**蒜片炒安格斯牛柳粒**

**虾汁大虾意粉**

**柠檬烤鸡**

**焦糖布丁**
呢个布丁真系好好食呀。焦糖脆卜卜,布丁滑溜溜,入口即溶,而且蛋味非常之香!甜度啱啱好,唔会太甜,食完唔会觉得腻!🍮

**红枣枸杞玫瑰茶**
红枣同枸杞嘅甜味同玫瑰嘅香味完美融合,饮落去好舒服,仲有养颜嘅功效添。系一个好relaxing嘅饮品选择!☕️