每次经过旺角东附近总会闻到一阵超级香嘅串烧味🤤就系呢间安安烧发出嚟嘅味道!呢间都算系旺角人气数一数二嘅串烧店,自己食过咁多间,安安烧的确系我Top3😝💓呢次就带第一次食嘅👦🏻嚟食🙌🏻🤣🌟黑松露菌酱三重芝士捞丁🧀 $72呢个芝士捞丁….自从我上次第一次食完之后,就一直对佢念念不忘🥺❤️真系我食过最正嘅芝士捞丁!芝士份量多到傻咗,最顶仲要用火枪烧到好香😝再加埋一团黑松露酱🤤捞埋一齐嘅时候真系好夸张🤣😈邪恶到一个极致!!面质偏硬,所以捞埋芝士都唔会好快变到好淋,每条面都沾满芝士同黑松露🤤😍黑松露味仲要好浓!正到爆炸😋🌟皇牌烧牛舌 $45食串烧点可以唔叫牛舌😗呢个牛舌都好鬼正😍🥹好厚身,而且食落孜然粉调味啱啱好,肉质仲好淋😚🌟烧鹌鹑蛋 $23第一次食烧鹌鹑蛋😗食落比鸡蛋弹牙,而且外层嘅调味粉令成件事好惹味!🌟水菓牛肋条 $68好多串烧店嘅牛都会好韧好难食,但呢个真心有惊喜😳😳外层望落好水润🤣切开仲系好粉嫩!7-8成熟左右~外层系好香嘅烧汁味,甜甜地😋肉质好淋,而且牛肉味都好浓🤤仲要食到炭香味💓高质呀!🌟烧法式羊架(2件) $88羊架大大件,而且好肥美,一咬油脂喺口腔爆发😈外层烧得好脆,本身用咗好

🌟黑松露菌酱三重芝士捞丁🧀 $72

🌟皇牌烧牛舌 $45

🌟烧鹌鹑蛋 $23

🌟水菓牛肋条 $68

🌟烧法式羊架(2件) $88
羊架大大件,而且好肥美,一咬油脂喺口腔爆发😈外层烧得好脆,本身用咗好多孜然粉腌制,所以食落好惹味,肉质都好淋身,啖啖肉😝佢仲有芥末酱同薄荷酱可以点~点酱一齐食会冇咁油腻🙌🏻

🌟惹味沙茶烧金菇 $35
第一次食煲仔金菇😝上碟嘅时候,真系成个迷你瓦煲咁端上嚟😳打开盖啲金菇仲系滚紧!超多泡泡🫧🤣金菇份量好多,而且真系好入味,每条都吸满沙茶酱汁🤤

🌟甜蜜脆脆烧 棉花糖夹饼 $18
当系一个小甜品帮呢一餐画上句号💓分开一半棉花糖仲会拉丝😝

总括来讲,呢间就系我会不断回头嘅串烧店🙌🏻😋😋食物高质得嚟价钱相宜,性价比又高🤤推介大家要嚟试!!

回头率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5个❤️为满分)

加一服务费:✅

📍地址:安安烧 (染布房街) (旺角)
旺角染布房街6号地舖