2024-10-28
以前大家都泰国菜都净系会食到去九龙城,但系从呢间餐厅开咗之后喺旺角都可以食到正宗泰国风味嘅泰国菜啦。呢间餐厅极方便喺旺角地铁站附近,所以成日晚上都大排长龙劲多人帮衬,好在餐厅有两层座位都足够多。讲返食物味道方面佢哋唔止保留泰国正宗风味,性价比更加超级抵,今次我就食咗佢哋个抵食二人晚市套餐。🥳**海南鸡例牌**只鸡皮滑肉嫩,仲有阵阵鸡油香,鸡肉完全唔鞋,入口即溶,配埋佢哋自家调配嘅酱汁,酸酸甜甜,简直系完美组合。份量都几大,啱晒2个人食。😋**烧猪颈肉**猪颈肉烧得好香脆,肉质弹牙,肥瘦适中,完全唔会觉得腻!咬落去卜卜脆,劲满足!我个人觉得佢哋嘅烧猪颈肉调味啱啱好,唔会太咸,亦唔会太淡,简直系完美嘅火候同味道!🤤**生虾刺身(6pcs)**虾肉爽甜弹牙,入口即化,新鲜程度爆灯!我平时都几惊食生虾,但呢间餐厅嘅生虾真系好新鲜,完全冇腥味,食落去好放心。仲要系大大只,非常满足。👍**泰式肉碎生菜包**肉碎调味得好惹味,配埋爽脆嘅生菜,一啖咬落去,口感丰富到不得了!肉碎唔会太油腻,生菜又够新鲜,包埋一齐食,真系停唔到口。😂**椰汁三色冰****龙眼冰**椰汁三色冰够晒冰凉解暑,椰汁味浓郁,三色
**海南鸡例牌**
**烧猪颈肉**
**生虾刺身(6pcs)**
**泰式肉碎生菜包**
**椰汁三色冰**
**龙眼冰**
椰汁三色冰够晒冰凉解暑,椰汁味浓郁,三色啫喱好有咬口。龙眼冰就酸酸甜甜,龙眼味好突出,冰冰凉凉,真系perfect match!🥰