同朋友去朗豪坊行街街,等睇戏未开场之际想食啲嘢,行到呢间铺头门口觉得铺面简约,有D似日本餐厅,上前睇下先至系台式料理,不用等位情况下一于试吓!铺头都系以简约嘅白色做节主要色调,枱櫈同埋餐具都系以木材为主,有格调,坐位都算舒适,张凳唔够摆我嘅大包包。讲返美食先,我哋两个系我嘅嘅饿底,所以叫咗好多,原来呢间铺嘅食物都好大件,所以绝对够饱。食台式料理,最挂住嘅就系卤肉饭,点左个台式盐酥鸡卤肉饭$62,非常非常非常 之大碗!亦都好足料,卤肉肥瘦适中,再配上白米饭真系觉得自己好幸福,值得一赞嘅系佢嘅台式盐酥鸡!炸完之后入面仲保存到肉汁,不会好似其他台式炸鸡店咁鸡肉干柴。麻辣牛三宝 $58,都几大碟,一次过可以食足三款唔同味道唔同部位嘅牛,原汁原味,而且不会过辣。凉拌综合手撕无骨盐水鸡$65 ,你个真系好抵食,盐水鸡分量好大碟,鸡肉撕到一小片, 鸡肉滑身又唔会太咸,而且价钱又不贵!最后朋友扭计食甜食,点了流心麻薯芋泥鸡蛋手工手抓饼 $38,本来不好甜食的我都非常雀跃,入面个芋泥真系好出色,再加上烟银嘅麻薯,出面仲有鸡蛋手抓饼夹住,不会太甜,趁热食就最好🥰呢个超级推介,冻左就大咁好食,同埋个手抓饼片

最后朋友扭计食甜食,点了流心麻薯芋泥鸡蛋手工手抓饼 $38,本来不好甜食的我都非常雀跃,入面个芋泥真系好出色,再加上烟银嘅麻薯,出面仲有鸡蛋手抓饼夹住,不会太甜,趁热食就最好🥰呢个超级推介,冻左就大咁好食,同埋个手抓饼片会硬!记住要热食!

非常地道的台式卤蛋
两半综合手撕无骨盐水鸡