2022-12-13
今日约咗个好耐冇见嘅朋友嚟旺角食嘢,想揾间餐厅舒服咁坐吓慢慢同朋友聚下旧,朋友推介左登打士街嘅楼上咖啡店呢间咖啡店其实已经好多年,细细个啱啱出嚟做嘢成日嚟呢度食,系一间充满童年回忆嘅咖啡店!咖啡店设计简约,空间都几大,无限时任坐,系一个倾偈嘅好地方!除咗倾偈仲有一系列嘅旅游书和多款桌上游戏供客人玩,例如系大富翁、猜猜画画、象棋等,可以享用美食之余又可以玩下游戏,拍拖来玩就最啱啦!我哋拣咗个二人套餐,套餐包括一款小食两个主食两个甜品同两杯嘢饮都只系$398炸蚝好新鲜,即叫即炸,好鲜味好好食!单点 —盐酥鸡 $68盐酥鸡份量都好大份,鸡肉爽滑,鸡皮炸到好脆薄,正!特色黑椒咸猪手配薯角佢个咸猪手超有惊喜!猪手好嫩滑,肥瘦均匀,炆到好淋,带少少蜜糖嘅甜味,好正好好食!估唔到小店都出到呢一个水准,系个薯角就争少少冇咩味黑松露软壳蟹忌廉意粉店家加咗好多黑松露上去,一啲都唔吝啬,味道好香浓,钟意食黑松露嘅朋友唔好错过!佢个意粉汁呢做到好杰身所以可以锁住到个黑松露味,好食😋焦糖拿铁香浓嘅咖啡味配上厚滑嘅奶泡,正常水准热柚子茶甜度适中,好香柚子味既饮品
日式吉列炸蚝
炸蚝好新鲜,即叫即炸,好鲜味好好食!
盐酥鸡
单点 —盐酥鸡 $68
盐酥鸡份量都好大份,鸡肉爽滑,鸡皮炸到好脆薄,正!
特色黑椒咸猪手猪配薯角
特色黑椒咸猪手配薯角
黑松露软壳蟹忌廉意粉
黑松露软壳蟹忌廉意粉
蕉糖拿铁
焦糖拿铁
香浓嘅咖啡味配上厚滑嘅奶泡,正常水准
热柚子茶
甜度适中,好香柚子味既饮品
榛子朱古力牛角包窝夫