2015-11-09 1317 浏览
不久之前见到朋友脸面上载左一张咖喱配农夫包既相,觉得好得意,好钟意食咖喱既我梗系揾机会黎试下啦。位于旺角熟食中心既澳门翠苑茶餐厅,朗豪坊行过去都系2分钟左右,平日夜晚7点钟黎到,净返既位唔系咁多,都系要等下架啦,而咁多间食店当中,最吸引既当然系呢间澳门翠苑茶餐厅啦。虽然系系熟食市场里面,但系叫完野食唔使自己拎,仲有专人送餐添,除此之外呢到都算几干净添。睇过餐牌之后,唔洗谂就已经决定叫呢个咖喱鸡农夫包啦。等左10分钟左右,终于有得食啦。一个餐有农夫包配鸡,咖喱汁,饮品,仲有罗宋汤。个餐送到上黎既时候,真系吓左一跳呀,好大个包呀,仲要有钖纸包住,咖喱汁另上,最贴心既系有埋手套,方便客人用手食包,比某著名美式炸鸡快餐店更加贴心呀。我急不及待就打开左个包,个包中间有个洞,好似一只碗咁,入面有好多鸡,无十件都有八件呀!个包外脆内软,一路食一路系到点D咖喱汁,正到爆呀。罗宋汤料落得够足,仲要好够蕃茄味,一向都钟意食蕃茄既我真系觉得佢好好饮。其实一个餐对于一个女仔黎讲份量真系有D多,2个女仔Share就差唔多啦。