2024-01-05 86 浏览
咁啱去开旺角,无意中揾到一间好靓嘅西式餐厅,呢间叫做Lucky Ristorante。环境唔错,喺繁忙嘅城市里面,能够有个咁休闲嘅地方休息一下,确实唔错。水牛芝士蕃茄薄饼 💟水牛芝士蕃茄薄饼,听落就知系一款令人口水直流嘅意式美食🍅。薄饼底嘅面团酥脆得嚟又唔太厚身,咬落去有种轻盈嘅感觉,外皮烤到微微金黄色,香味四溢😋。而啲水牛芝士,质感滑溜溜,融合咗蕃茄嘅酸甜同薄饼底嘅麦香,每一啖都系满足感满满🧀。蕃茄酱汁嘅部分,鲜甜而且味道够浓,同芝士完美结合,在嘴里爆发出一系列嘅风味,真系一试难忘🍕。加上散落在薄饼上面嘅新鲜番茄片,每一片都新鲜爽口,系整个薄饼中带来一丝清新感🌿。最令人兴奋嘅莫过于𠮶顶级嘅水牛芝士啦!度数啱啱好,口感丰富得令人欲罢不能🤤。食嚟和谐嘅口味组合、放入口中即刻融化嘅质感,令人一再回味😌。总括嚟讲,呢个水牛芝士蕃茄薄饼,无论系作为开胃前菜定系正餐都极为合适💯。钟意意大利菜嘅食客一定唔好错过,呢个绝对系集味觉与视觉于一身嘅美食享受🎉!保云酥猪鞍架伴意式鲜茄蓉 💟卖相好精致,好多颜色配搭,菜式好特别。猪鞍架外皮酥脆金黄,味道浓郁。口感层次丰富,食完好有满足感。Suntory💟一人
水牛芝士蕃茄薄饼 💟
保云酥猪鞍架伴意式鲜茄蓉 💟

Suntory💟
一人嗌咗一杯,都好大杯,食西餐当然要啤一啤佢!

整体嚟讲,成餐都好丰富好吸引,材料配搭又够特别,而且好好味!所以都好满意!