2021-11-01
上星期五晚约咗旺角交收,所以难得地去旺角揾食,见到有间新开嘅墨西哥菜几盏鬼,就即刻book位try try👅位于唐楼嘅上层,好彩餐厅贴心咁系楼梯大大只字咁贴咗餐厅名,如果唔系揾到癫都净系见到一堆时钟酒店🌞________________________👅Mobin UFO 芝士飞碟包($105)7.5/10全晚最正同有惊喜嘅系呢兜,一大块香煎芝士上面加咗旧口感烟韧嘅鲜奶墨西哥包,就咁食旧芝士有啲济同咸,但夹埋甜甜地嘅包一齐食真系停唔到口😗不过真 • calories bomb🥲左边系太阳蛋加烟肉加自家制德国酸菜on bread,mix 埋啲椰菜沙津,酸酸地几开胃👅15香料炖牛肉炒饭配煎蛋 ($95) 6.8/10朋友话好想试呢个饭,份量嚟讲收货,唔算太辣几香口,食落似加咗肉松同黑豆嘅叉烧炒饭🌚正常发挥,食落无咩惊喜,但都要赞下个饭炒得够干身同个流心太阳蛋煎得啱啱好,饱肚之选👍🏻👅粟米番茄炖猪手肉酱烤脆饼($85) 6.9/10肥西出名条脷西,个人仲西,选择困难只好叫店员推介cracker🧘🏻Tbh食落主要就系普通肉酱味,猪手粒份量唔多,间唔中咬到少少胶质咁啦。店员提我地可以敲碎嚟食,
________________________
👅Mobin UFO 芝士飞碟包($105)7.5/10
👅15香料炖牛肉炒饭配煎蛋 ($95) 6.8/10
👅粟米番茄炖猪手肉酱烤脆饼($85) 6.9/10
肥西出名条脷西,个人仲西,选择困难只好叫店员推介cracker🧘🏻Tbh食落主要就系普通肉酱味,猪手粒份量唔多,间唔中咬到少少胶质咁啦。店员提我地可以敲碎嚟食,块饼够脆,夹埋啲料食都香口嘅,不过会食到有啲论尽(有机会系我问题….)
👅墨西哥香烤鸡翼 ($78) 6.8/10
六只中size 鸡翼,request 咗要辣啲但都唔系好辣😌食落就系蜜糖鸡翼+ cajun粉嘅味,唔会出错嘅combo,味道中规中矩,但中间个堆自家制椰菜丝沙律依旧好吃🥗
👅Maria Margarita Classic ($75) 6.4/10
秉承住西脷嘅传统,肥西去到边都会有酒精👍🏻呢到嘅cocktail算平,味道就正常啦,全部偏易入口,所以满足唔到酒鬼我🤡 tequila + lime + Cointreau : 偏甜,好彩杯边有海盐吊一吊阵酒味,几fresh,啱夏天食嘢前饮返几啖🧊
👅Tom Collins ($75) 6.2/10
Gin + lemon juice + sparkling water 饮落系柠檬茶味,冇酒味,打卡几好,就系咁🌞
_______________________
呢到装修系复古轻工业风,座位宽敞,空间够,个晚肥西坐沙发位,倾计好舒服,但食嘢就有少少唔方便。要赞一赞呢到服务好好,虽然食物选择唔多,但店员都好热情咁向我哋介绍,而且个晚肥西嘅朋友OT迟大到,本身就九十分钟用餐时间,但餐厅话之后嘅timeslot 都冇客,好nice 咁畀我地由七点几坐到收舖🥺
讲返嘢食就不嬲对fusion嘢不抱大期望,呢到食物表现都合格嘅,有兴趣可以试试,不过only by reservation,记住上网/打电话book咗枱先好上嚟啦~