2021-12-17
之前帮衬过呢间铺,见到佢最吸引既系套餐加饮品半价,有好多台式饮品可以简,味道都吾差,价钱比出面既台式饮品平好多所以好吸引我去消费,加上套餐可以加钱加小食,我上次加左地瓜球,9蚊有3粒,但系好满足,馅料丰富,好饱肚。讲返今次既野食先,今次无叫到小食,希望下次有肚可以食多点小食。今次叫左个酥炸鸡排台湾面,卤水鸡翼燥肉饭,加点珍珠奶茶同百香果红茶。酥炸鸡排台湾面鸡排另上,保持佢香脆既口感,食落热辣辣又脆口,点既酱系酸甜酱,食落好好味。台湾面既汤底系牛肉汤,汤底浓郁,饮落吾似好重味精,剩饮汤都觉得好好味,面系比较粗身既,食落比较有口感,而已好饱肚,份量十足,配料有少量红萝卜白萝卜,一条小唐菜,少少葱花,呢个配搭刚刚好,好有台湾既味道,无得去旅行都可以食到台湾既味道。卤水鸡翼燥肉饭鸡翼有4只,份量足得黎又卤得好入味,好味得黎又吾会死咸,燥肉份量够捞饭,连锁台湾菜果间既肉燥少到一个点,呢间吾同,肉燥份量系好够同埋好够味,同台湾食过既感觉有少少吾同,相对黎讲少点肥肉,多一点瘦肉,但是口感吾会话好干,食落仲系有肉碎既感觉。饮品方面,我觉得黑糖珍珠奶茶偏甜一点,下次可以叫少甜,珍珠软硬适中,茶味香浓,单
酥炸鸡排台湾面
卤水鸡翼燥肉饭
饮品方面,我觉得黑糖珍珠奶茶偏甜一点,下次可以叫少甜,珍珠软硬适中,茶味香浓,单点都吾会好贵。
虽然佢系美食广场入面既铺头,但系价钱黎讲真系平又好味又份量足,饮品真系好吸引,我下次仲想黎食多几次,如果系我屋企附近开铺就好了。