青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2019-04-20 155 浏览
呢间系听好多fd讲好好味的泰国菜,终于黎到试喇✌🏼✌🏼✌🏼6点黎到已经得反户外位,想坐室内记得早D订位呀。————————————————————————今次点咗个价值$888的四人餐,但份量好足,食到超级超级饱🤤🤤🤤有头盘、主食、配菜🥬和青柠梳打————————————————————————一开始黎咗大虾冬荫公汤🦐,味道十分浓郁,有只劲大的虾,饮完有点辣🌶但好开胃。串烧有齐牛、猪和鸡,唔洗拣😂😂我就好推荐呢个小食拼盘🍢,猪颈肉烧得好香脆、鱼饼好入味,而最惊喜就系酿到胀卜卜的鸡翼,里面原来系菠萝🍍好神奇————————————————————————主食包了泰国餐必点的大虾炒金边粉和烧菠萝🍍蟹肉🦀炒饭。钟意食虾的朋友有福啦,有2只烧到劲靓的大虾🦐🦐虽然菠萝炒饭冇原只菠萝,但有烧菠萝片、肉松和腰果伴碟,色彩缤纷。炒饭有蟹肉、提子干🍇和菠萝粒,客人可以捞埋伴菜一起食,口感更加丰富😋😋😋伴菜推荐点油酥手抓饼,沾班兰青咖哩,味道一流。

————————————————————————
伴菜推荐点油酥手抓饼,沾班兰青咖哩,味道一流。