餐厅: OPPA韓國燒肉店
资讯:

2K
好似都有一段时间冇食过韩烧 所以约咗屋企人食呢间喺旺角好有首尔街头feel嘅烧肉餐厅🇰🇷 装修用上咗韩国餐厅会见到嘅铁罐椅 可以放袋 唔惊吸哂啲烧肉味😚 加上圆枱同满满韩国风情嘅装饰 好似去咗旅行咁😂-🐄牛气冲天和牛拼盘 $458我地㨂咗呢个拼盘set 抵食之余又可以食到好多嚟自日韩美澳等国家唔同嘅牛肉部位😋 仲要有日本和牛同1++韩牛😍 啱哂心思思想试多几款肉嘅食肉兽朋友😙 份量每款肉都有三至四块 一齐share就啱啱好💯-🐮牛肋骨汤 $108烧完肉当然要饮番个汤下一下火😚 汤头系奶白色 浓味得嚟唔系好厚重 唔会太大负担😉 牛肋骨有两大块 每块都啖啖肉 正呀😋-🐝蜂蜜原浆米酒 $88既然食韩烧 又点可以唔配上韩国风味嘅米酒🤣 加咗蜂蜜令米酒更加甜同易入口 解腻一流呀🥰-📍OPPA韩国烧肉店 (旺角)旺角洗衣街117号建煌华厦地舖

🐄牛气冲天和牛拼盘 $458

🐮牛肋骨汤 $108

🐝蜂蜜原浆米酒 $88

📍OPPA韩国烧肉店 (旺角)
旺角洗衣街117号建煌华厦地舖