2023-06-22
今晚约咗朋友我去旺角食嘢,之后我哋就去咗家乐坊附近一间叫大山上楼嘅日本料理度食。上到去装修环境好有日本特色,环境布置靓之余,服务亦都好好!坐低又有大玻璃望到西洋菜街旺角嘅景观,餐牌都多野食,点左个海胆手卷,𠮶度嘅海胆手卷又新鲜,包得又扎实,好靓!另外又食咗个豆腐沙律,豆腐沙律配搭得好好,好似有啲中西合璧咁,容易入口,好适合夏天食。另外又叫咗一个泡菜豚肉锅!啲豚肉好软熟,个汤底都好好味!主食就点左鱼生饭,个鱼生饭系三色,有吞拿鱼,比目鱼,三文鱼。每种鱼生都好新鲜!厚切,鱼嘅脂肪肥美,入囗即溶,口感十分之好!饭亦都配搭,值得一试!价钱仲超值。最后叫埋个芝士蛋糕,依个芝士蛋糕真系好有日本嘅味道,同一般出面食嘅芝士蛋糕唔同,佢好重日本那种香浓嘅牛奶味,好似日本食嘅感觉,仲好香滑软身,全部野食都好好食!
另外又叫咗一个泡菜豚肉锅!啲豚肉好软熟,个汤底都好好味!