2022-11-10
💛💙🧡神灯烧有啲唔好🧞♂️就系冇神灯帮我烧🥹咁多嘢食,弱小嘅Hatty真系烧到手软🫠前排屋企人好开心咁带咗我去烧肉肉🥩虽然唔知点解佢咁high🤣不过既然佢请,就嗌个最豪嘅餐 Level 5啦!❣️Level 5❣️ $588 + $38/ppl早鸟时段系$588/位,星期五六日 公众假期及前夕每位+$38💕依个套餐可以嗌晒成个menu 嘅嘢食🤪仲会有顶级刺身同埋和牛宝盒添!🧡顶级刺身🧡 每人每样一客有原粒珍宝带子、日本牡丹虾、海胆、日本拖罗,海胆味道浓郁入口即化🤤日本牡丹虾又鲜又甜,嫩滑度足够🦐唔沾酱汁食更佳!❤️和牛宝盒❤️ 任食除咗日本和牛,仲order咗其他牛肉🥩用宝盒呈现出来,视觉效果好澎湃!肉肉入面有鹿儿岛A4和牛肉眼盖、鹿儿岛A4和牛三国腩、近江牛、澳洲M9和牛西冷、澳洲M9和牛肉眼、澳洲M9和牛牛肋肉🤩Hatty最爱和牛三国腩😍(佢系位于和牛前脚对上嘅腩位,位于第1至第6条肋骨切出嚟嘅三角形位)油花分布特别平均仲好完美,咬落去有牛油香同浓浓肉味,🥩每一啖都系享受!🤍串烧🤍 任食用竹签将啲嘢食串起一齐烧,唔知点解咁样会更加好味😂今次encore得最多就系烟肉车厘茄串同埋鸡肉软骨串!
神灯烧有啲唔好🧞♂️
就系冇神灯帮我烧🥹咁多嘢食,弱小嘅Hatty真系烧到手软🫠
❣️Level 5❣️ $588 + $38/ppl
🧡顶级刺身🧡 每人每样一客
❤️和牛宝盒❤️ 任食
🤍串烧🤍 任食
用竹签将啲嘢食串起一齐烧,唔知点解咁样会更加好味😂今次encore得最多就系烟肉车厘茄串同埋鸡肉软骨串!前者有烟肉咸香又有车厘茄清甜🥓,后者口感爽脆好过瘾!🍢
💙水产💙 任食
咁多选择,紧系每样都嗌啲啦!摆盘好靓,令人食欲大增!蒜蓉烧生蚝同埋芝士烧生蚝新鲜又饱满🦪,如果唔够芝士都可以额外再向店员拎呀!🧀
蒲烧鳗鱼同埋黑松露烧帆立贝都好好味!估唔到蒲烧鳗鱼咁大份,啖啖肉好满足!🔥黑松露烧帆立贝鲜甜又滑嫩,再加埋黑松露点缀,又有另一番风味!🤪
🤎小食🤎 任食
用木盘装住真系好靓,又系时候打卡了!😂小食即叫即炸,咬落酥脆又好食!忌廉芝士无骨鸡翼真系必食,咬落去有嫩滑嘅鸡肉🐥芝味浓浓😛
🖤饮品🖤 任饮
呢度真系傻傻哋😂每个饮品都咁大杯,店员话惊我哋唔够饮㖞🤣第一次嗌𠮶杯已经成个头咁大杯,第二次就同店员讲话要细杯啲嘅(不过都有啲大杯),第三次就话要normal size😝因为想饮多几款饮品嘛!乜乜冰方面味道系ok嘅,唔会太甜,配料都好足!其实佢除咗依啲饮品仲有罐装饮品、支装饮品同埋啤酒、清酒、红酒、烧酒等等😏
💜自助区💜 任食
除咗可以手机落单之外,自助区嘅嘢食都可以任食😎猪扒、鸡扒、鸡翼嘅口味选择都几多!仲有一款啱心水嘅!
旁边仲有小菜、小食、雪糕等等,真系太多选择啦😝
依度嘅环境好大😆虽然系Lower Ground Floor,但佢抽风系统做得几好,油烟味唔大🔥坐又坐得舒服,食又食得开心!(系争在擦极神灯都冇精灵岀嚟帮我哋烧啫🥹) BTW记得save post,方便向店员查询有关套餐啦❣️
📍神灯烧
📍旺角弥敦道565-567号银座广场LG楼