2024-10-16
最近好兴食烧鸡,朋友介绍,位于旺角嘅呢间中菜酒楼又平又抵食,咁就一于嚟试吓啦。平时去亲创兴广场都会系打边炉,第一次嚟酒楼,估唔到已经好多人食紧,仲要好多都系街坊熟客,如果嚟嘅记住一定要book位先啦。睇完Menu之后,我哋见到呢个孖宝好抵食,有烧鸡同埋有桶蚝,价钱一啲都唔贵。另外我哋仲叫咗个酸菜鱼,我就认为呢个酸菜鱼非常抵赞,因为食落好开胃,又唔会太辣。而且佢嘅鱼食落好新鲜,好有鱼味,而且无骨。呢个桶蚝上枱嘅时候仲系热辣辣,而且好有葱姜嘅香味。估唔到有咁多只蚝,而且啲蚝都大大只,食落亦都非常新鲜,煮嘅时间啱啱好,一啲都唔会太硬。呢个烧鸡食落都好出色,啲皮整得好脆,皮脆肉嫩,佢连鸡胸嘅位都整得好滑,唔怪得咁多人赞啦。呢间酒楼又平又抵食,而且环境都好好坐,啱晒一大班朋友或者一家人嚟食饭啊。迟啲有机会,我都一定会带屋企人嚟试吓呀!