2024-03-29
2012 浏览
自己本身都几钟意食泰国嘢,因为佢呢调味好惹味,就算日日食都唔会觉得闷,旺角啱啱几个月前就开咗一间都几好食嘅泰式餐厅,超级推介👍 嚟到嘅时候都差唔多满座,相信因为呢度啲嘢食非常吸引🤗 今次试咗佢嘅午市套餐,价钱都非常合理,包括主食同饮品,仲可以以优惠价加配小食添🤭路边鸡翼 🐥 小食就试咗佢嘅鸡翼,新鲜炸出嚟好香口,仲有甜酸酱俾你点添🤤 黑椒粟米饼 🌽 呢个几特别,炸粟米饼真系咬落好好脆,仲见到粒粒粟米添🤣 不过唔使太担心,黑椒味唔系太重嘅😌黄咖哩牛腩饭 🍛 食泰国嘢当然一定要食咖喱啦,呢个黄咖喱有少少辣,不过超级好食,咖喱牛腩饭冇得顶😆海虾炒金边粉 🍝而当然泰国金边粉就一定要试,因为呢个系每次食泰国嘢嘅必点之一,好钟意配埋花生粒同埋青柠一齐食😍青柠梳打 🍹泰式饮品比较特别嘅都一定系青柠梳打,甜甜地酸酸地更加开胃😉泰式冻柠茶 🍋 呢个就真系平时喺餐厅比较少见到有,呢个我都会推介,因为泰式嘅冻奶茶同平时港式冻奶茶系有少少唔同嘅,未试过一定要试😛
路边鸡翼 🐥
小食就试咗佢嘅鸡翼,新鲜炸出嚟好香口,仲有甜酸酱俾你点添🤤
黑椒粟米饼 🌽
黄咖哩牛腩饭 🍛
海虾炒金边粉 🍝
青柠梳打 🍹
泰式饮品比较特别嘅都一定系青柠梳打,甜甜地酸酸地更加开胃😉
泰式冻柠茶 🍋