2024-05-28 2658 浏览
旺角女人街入面新開咗間泰菜,餐廳走古舊裝潢味道🛕,木製傢俱更添地道風味,牆身更貼有泰國國旗及新舊泰王的畫像🇹🇭,好泰國風~ 呢度有個2人dinner set都幾抵食🤤,有齊前菜、小食、主菜、特飲都只係$338。·🍴晚市2人餐 HKD$338~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♡ 青木瓜沙律味道都幾辣🌶️,唔係講笑,我平時幾食得辣嘅都差啲頂唔緊😆!! 令人又愛又狠,好辣但食落又幾清爽😙,青木瓜一絲絲口感好爽脆。·♡ 泰式手打蝦餅蝦餅🍤 3件切開成6小半件,蝦味唔算好突出,但勝在啖啖肉幾有咬口😚。·♡ 傳統汁燒豬頸肉薄薄一片,份量都算幾多👍🏻,豬頸肉邊位燒至有些微燶邊,肉質都幾有嚼勁😋。·♡ 泰式海蝦炒金邊粉味道同樣形合返港人口味,少少甜甜地,金邊粉口感好煙韌😋,少完都keep到一條條冇斷開,海蝦🦐都有好幾隻,大大隻幾爽口。·♡ 泰式奶茶(+12)♡ 綠茶青檸梳打(+15)·📍Ann MaMa Thai Restaurant旺角通菜街1號威達商業大廈地下N號舖
旺角女人街入面新開咗間泰菜,餐廳走古舊裝潢味道🛕,
🍴晚市2人餐 HKD$338

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♡ 青木瓜沙律

♡ 泰式手打蝦餅

♡ 傳統汁燒豬頸肉

♡ 泰式海蝦炒金邊粉

♡ 泰式奶茶(+12)
♡ 綠茶青檸梳打(+15)

📍Ann MaMa Thai Restaurant
旺角通菜街1號威達商業大廈地下N號舖
2024-05-11
用餐时段
♡ 抵食泰國菜|Ann Mama Thai Restaurant ♡-今日放咗工 同屋企人出去食飯 見到呢間泰國菜零舍多人排隊 因為佢呢度冇得訂座😛呢度亦係泰國人主理 佢嘅套餐特別抵食 見到好多人都叫佢嘅套餐我哋就叫咗二人餐$338 👍🏻😍 - ♡ 涼拌酸辣扎肉 ♡ 前菜勁開胃 🤤 鍾意食辣嘅真係要點呢個佢嘅扎肉配上泰式醬 仲有沙律菜 越食越惹味-♡ 泰式手打蝦餅 ♡ 蝦餅總共有六件 外皮好薄一咬落去就食到蝦餅勁爽口彈牙仲有泰式辣醬添😛-♡ 傳統汁燒豬頸肉 ♡ 用上傳統嘅汁燒 豬頸肉軟得嚟帶有嚼勁 外皮微微燒焦 食落好滿足😆-♡ 泰式乾炒闊河 (雞) ♡ 呢度嘅闊河粉都認真好食真係好有泰國嘅風味 -♡ 飲品 ♡ ✨龍眼冰 ✨椰汁冰兩杯飲品夏天飲就最啱啦,消暑一流啊🧊 ❥#⇢店鋪資料:Ann MaMa Thai Restaurant (旺角)旺角通菜街1號威達商業大廈地下N號舖#
今日放咗工 同屋企人出去食飯

真係好有泰國嘅風味
♡ 飲品 ♡

✨龍眼冰
✨椰汁冰
兩杯飲品夏天飲就最啱啦,消暑一流啊🧊

#

⇢店鋪資料:
Ann MaMa Thai Restaurant (旺角)
旺角通菜街1號威達商業大廈地下N號舖
#
  • 傳統汁燒豬頸肉
  • 泰式乾炒闊河
2024-04-21 2091 浏览
You guys, if you’re working near Mong Kok and never know what to eat for lunch, listen up!On each side of Ladies Market, there are these hidden narrow streets with small eateries serving up cuisines from all over the globe – Indian, Indonesian, Vietnamese, Korean... you name it!Recently, I discovered a new lunch spot dishing out legit Thai food @annmamahk (apparently opened by the daughter of @ann_mamma_thai_kitchen if you were wondering)Their lunch sets kick off at just HKD68 and come with a fr

Their lunch sets kick off at just HKD68 and come with a free iced longan water, plus zero service charge. You can add a snack/dessert (+HKD12 or more) and upgrade your drinks (+HKD5 or above)
Pad Thai with Shrimp

𝗣𝗮𝗱 𝗧𝗵𝗮𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 𝗛𝗞𝗗𝟳𝟴
Must order! The stir-fried rice noodles with three plump shrimps, egg strips and bean sprouts were an absolute flavor bomb. Sweet, sour, and umami – the unique fusion tickled our tastebuds just right.
Beef Noodle Soup

𝗕𝗼𝗮𝘁 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 𝗦𝗼𝘂𝗽 𝗛𝗞𝗗𝟴𝟴
The rich pork bone soup base was packed with herbs and had a pungent pepper punch. If the five beef balls are not enough, you can evel up by adding extra beef or pork for just HKD10.
green papaya salad
fried chicken wings

𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸𝘀
We added HKD15 for a fiery green papaya salad that brought the heat to the next level and HKD22 for three juicy fried chicken wings that were served piping hot

𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀
The free iced longan water had a lovely honey aroma and natural sweetness, yet it was so refreshing. We upgraded the other drink to an iced coconut juice for HKD8, and the milkiness with a subtle nutty flavor was the perfect antidote to combat the spiciness of some of the dishes.
2024-04-16
Pad Thai with Shrimp
🇹🇭🥢🥣高質泰式炒河🔔小店行工業風,裝修幾靚,午市套餐星期日都有,免加一,龍眼冰免費✅泰式乾炒濶河 (雞) - $78可選要雞或豬,我選左雞。炒河都大份,好滑而且炒得有鑊氣,雞肉份量多而且幾大件同滑。而配料都唔少,有好多紅蘿蔔片、炒蛋、同埋菜心。廚師應該落咗功夫整,因為紅蘿蔔冇草青味,菜心都好爽口。上面灑咗少少胡椒粉,成碟炒河嘅調味都好正,惹味得來又唔會過鹹,推薦❗️✅龍眼冰吾洗加錢都幾抵。隻杯幾靚,有5粒龍眼肉,野飲都香龍眼味,係有d甜,冰溶左會好d。
🇹🇭🥢🥣
高質泰式炒河

✅泰式乾炒濶河 (雞) - $78
泰式乾炒闊河(雞)

✅龍眼冰

2024-09-29
用餐时段
泰式乾炒闊河(雞)
龍眼冰
原來旺角女人街中也有好吃的餐廳🤣 好吃的程度是, 兩個女生,午餐每人一份午市套餐,外加一份燒肩胛肉,再加一份蒜蓉包,然後再吃甜點🤣🤣🔸招牌船面 湯頭濃郁,一般會以牛血或豬血調味,但吃下去並沒有內臟的腥味,而且配料豐富(可另加錢將豬肉片換成牛肉)🔸 黃咖哩牛腩飯泰式咖喱一般以辣椒及香草製成,而黃咖喱則保留了印度咖喱的特色,使用香料而非香草,並加入了大量椰漿、味道不辣而且帶甜,牛腩也煮得非常軟稔,超好下飯的!!😍 追加了一客蒜蓉包,沾咖哩吃真的不要太過癮🥳 🔸 燒牛肩胛肉快來看這該死的粉紅色😍 也太迷人了吧!肩胛肉燒得香口,口感也不錯,不難咬,而且牛味很香,唯一缺點是份量有點少🥹🔸 芒果糯米飯吃泰國菜怎可能不吃芒果糯米飯呢?正值時令的芒果好甜,淋上椰漿,配一口溫熱又軟糯的椰漿飯,好完美💯 🔸 店內環境挺有情調,微黃的燈光,配上很好看的燈💕 當天也很多閨蜜聚餐呢🤭 Ann Mama Thai📍旺角通菜街1號威達商業大廈地下N號鋪🈺 12:00~22:00#香港泰國菜 #泰國菜 #旺角泰國菜 #香港泰國菜推薦 #泰式料理 #香港泰式料理 #香港寶藏餐廳 #香港美食 #香港攻略 #香港美食攻略

🔸 黃咖哩牛腩飯

🔸 燒牛肩胛肉

🔸 芒果糯米飯

Ann Mama Thai
📍旺角通菜街1號威達商業大廈地下N號鋪
🈺 12:00~22:00

#香港泰國菜 #泰國菜 #旺角泰國菜 #香港泰國菜推薦 #泰式料理 #香港泰式料理 #香港寶藏餐廳 #香港美食 #香港攻略 #香港美食攻略 #Ann Mama Thai #美食探店 #香港美食探店
2024-07-08
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 招牌燒牛肩胛肉
2024-09-26 0 浏览
這家店近日都比較受歡迎😆😆😆果然是有道理的,午餐亦都有非常多人等等咗大概15分鐘午餐套餐🦐大蝦炒金邊粉 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻也太好吃了,好久沒吃過這麼好吃的金邊粉了。我本身比較喜歡炒的乾一點還有面不軟的。這個炒的非常乾,面有勁道。鍋氣正👍👍味道也不錯🥗青木瓜沙拉分量十足,酸辣爽口,除了真的有比較辣,其他不錯!如果可以落單時問下辣度嘅話會更好🍹龍眼冰很甜哈哈哈哈 我唔太ok🍹綠茶青檸蘇打好喝!👍👍👍

午餐套餐
🦐大蝦炒金邊粉 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻

🥗青木瓜沙拉

🍹龍眼冰
很甜哈哈哈哈 我唔太ok

🍹綠茶青檸蘇打
好喝!👍👍👍
  • 泰式海蝦炒金邊粉
旺角女人街有間泰國餐廳「Ann MaMa Thai Restaurant」同荃灣人氣泰國餐廳「Ann Mamma Thai Kitchen by 張秀玲」好相似,原來旺角店是張秀玲個女開的,不過兩間係完全沒有關係,各有各做,不是分店龍眼冰青木瓜沙律好有泰式風味,青木瓜好爽甜,但對我黎係超辣,辣到噴火泰式手打蝦餅蝦餅炸得好脆,蘸泰式辣醬食真係好夾燒牛肩胛肉牛肩胛肉肉質結實,脂肪適中,牛味濃郁同較有咬口ANN MAMA船麵船麵既靈魂在於湯底,呢度既湯底熬足6小時,以豬骨、7-8種香料、豬血等材料熬製而成,味道濃郁帶點甜,我喜歡芒果糯米飯糯米飯熱焫焫的,微微既椰香又煙韌,可惜個主角芒果唔夠熟,真係酸到打冷震,好失望星期五都要等左半個鐘先可以入座,店內裝修副有泰國特色,整體味道都不錯,係旺角都係一間唔錯既泰國菜

青木瓜沙律
好有泰式風味,青木瓜好爽甜,但對我黎係超辣,辣到噴火

泰式手打蝦餅
蝦餅炸得好脆,蘸泰式辣醬食真係好夾

燒牛肩胛肉
牛肩胛肉肉質結實,脂肪適中,牛味濃郁同較有咬口

ANN MAMA船麵

芒果糯米飯

2024-09-10 218 浏览
### 食評:蟹肉飯、炒菜、蟹膏、豬頸肉#### 蟹肉飯蟹肉飯真係一絕!飯粒粒分明,夠香夠入味,最重要係蟹肉新鮮,肉質鮮甜。每一口都感受到海鮮的鮮味,仲有少少蟹膏,配碗飯更加豐富。搭配啲香蔥,真係食到停唔到!#### 炒菜嘅炒菜都幾不錯,保持咗脆口感,完全唔油膩。味道清淡,搭配蟹肉飯食剛好,唔會搶咗主菜嘅風頭。#### 蟹膏蟹膏仲有一個特色,味道濃郁,醇厚。用來沾住蟹肉飯食,真係絕配!我建議大家一定要試下,呢個味道真係會令你驚喜。不過記得早一日book#### 豬頸肉至於豬頸肉,燒得剛好,外脆內嫩,肉質好嫩滑。配上啲醬汁,味道更上一層樓,仲有香味四溢。雖然係配菜,但我覺得都值得單點!### 總結總體來講,呢間餐廳嘅表現真係好出色,無論係食材嘅新鮮度,定係味道嘅搭配,都令人滿意。如果你鍾意海鮮,蟹肉飯絕對係必試之選!下次再去試下佢哋其他菜式!
### 食評:蟹肉飯、炒菜、蟹膏、豬頸肉

#### 蟹肉飯

豬頸肉
海南雞
蟹肉飯
2024-09-09 171 浏览
旺角女人街一向都有好多隱世美食⭐️以前成日見佢哋大排長龍~今日經過見佢哋新出咗午市套餐🥘最平$68就食到🤩唔使加一‼️仲送龍眼冰‼️亦可以優惠價加配小食🥗望落好似好抵食!入到去裝修好靚😻好有泰國風🇹🇭牆上掛著新舊泰王的畫同國旗添🇹🇭枱凳都係行木系古舊風🪑🪵【招牌船麵 豬/牛+$10】$88(套餐)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️湯底好濃!附上四種調味料🧂可以按自己喜好加🤣肉丸夠彈牙!牛的份量都好多🤩完全就係喺泰國食嘅味道👅推!【泰式香葉肉碎煎蛋飯】 $88 (套餐)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香葉肉碎份量超多!重口味得嚟又好開胃😻再加埋流心煎蛋🍳平時食好少飯的我都忍唔住食晒成碟😂【青木瓜沙律🥗】 +$15⭐️⭐️⭐️🌶️🌶️又係超大碟😂😂但唔食得辣的千祈唔好嗌‼️平時食開譚仔5小都覺得好辣🥵但味道係好食的!食到辣嘅應該會覺得好過癮🤣【路邊雞翼】 +$22⭐️⭐️有3隻~即叫即做熱辣辣~味道好食的,但$22/3隻,性價比不太高~不過不失!【黑椒粟米餅】 +$18⭐️⭐️⭐️好脆好香口🌽未食過粟米餅嘅我覺得幾特別!淡淡粟米粒,值得一試!【班斕椰汁千層糕】 +$12⭐️⭐️⭐️椰汁係另上,淋上去之後,椰子味好重🥥班斕味相對少啲~口感都好煙韌🤣【泰式原條酸辣魷魚】
旺角女人街一向都有好多隱世美食⭐️
以前成日見佢哋大排長龍~
今日經過見佢哋新出咗午市套餐🥘
最平$68就食到🤩唔使加一‼️仲送龍眼冰‼️
亦可以優惠價加配小食🥗望落好似好抵食!

入到去裝修好靚😻好有泰國風🇹🇭
牆上掛著新舊泰王的畫同國旗添🇹🇭
枱凳都係行木系古舊風🪑🪵

【招牌船麵 豬/牛+$10】$88(套餐)

【泰式香葉肉碎煎蛋飯】 $88 (套餐)

【青木瓜沙律🥗】 +$15

【路邊雞翼】 +$22

【黑椒粟米餅】 +$18

【班斕椰汁千層糕】 +$12

【泰式原條酸辣魷魚】 $138
⭐️⭐️⭐️超級大條‼️淋上泰式酸辣醬,酸酸甜甜好開胃🤤食落都好鮮好彈牙~但自己覺得定價有點高😬

【龍眼冰】 跟餐
⭐️有龍眼粒,但真係好甜好甜‼️好似飲緊蜜糖咁🥵唔太推介🙏🏻

【泰式綠奶茶】 跟餐+$12
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個好飲!唔會好甜!泰式奶茶多咗浸綠茶味🍵好特別!必飲‼️

整體午市套餐性價比都好高!
店員都好nice🤣
同朋友坐咗好耐吹水都唔會話趕人👯‍♀️
用餐优惠
試食活動
  • 泰式綠奶茶
2024-08-23 593 浏览
裝修好泰feel,午市套餐無加一之餘仲要送杯龍眼水,巨抵食👍🏻🚂懷舊火車炒飯(牛)粗曠嘅炒技+樸實嘅嘅配料,好有泰國街頭風味,分量巨足,菜切碎粒粒,經翻炒均勻後增加咗口感😋🍜Mama船面肉丸彈牙和牛肉搭配濃鬱嘅湯底,先嘗一啖,然後再添加調料調整更啱自己嘅口味😋🥩招牌燒牛肩胛肉大約5成熟咁樣,里面仲系肉質嫩口,搭配醬汁十分誘人嘅牛肉香氣忍唔住一塊又一塊🤤🥗木瓜沙律新鮮嘅青木瓜太正啦,配上泰式酸辣汁,口感爽脆,夏天超開胃🤤🌽胡椒粟米餅超多粟米痴埋喺一起炸成嘅餅,每一啖都系粟米,沾上泰式醬汁更正😋🍗路邊雞翼(3只)雖然表面幹身,但系咬落去肉質軟嫩,微鹹嘅味道勾起食欲🤤新鮮整起小心熱哦😉點咗午餐如果想試埋小食,記得睇睇加選有冇鍾意嘅,便好多哦😉而且品質也keep住在線😌因為頭頂冇招牌,認住綠色嘅水泥門面🤣如果唔系一心惗去都差點錯過呢間餐廳😊

🚂懷舊火車炒飯(牛)

🍜Mama船面

🥩招牌燒牛肩胛肉

🥗木瓜沙律
新鮮嘅青木瓜太正啦,配上泰式酸辣汁,口感爽脆,夏天超開胃🤤

🌽胡椒粟米餅

🍗路邊雞翼(3只)

於2024年7月25日到訪。Ann Mammai Thai by張秀玲餐廳在荃灣名氣極高,後來得知女兒也在旺角開設一間泰國餐館,難怪名字也差不多。整個餐館的裝修風格很像泰國地道的餐廳,水泥、木、鐵灰風格,再加上當日的光線,隨手拍食物相都恍似去到泰國般陽光明媚。原條酸辣鮮魷魚🦑份量很大,肉質彈牙,配上泰式酸辣醬,酸酸甜甜開胃的菜。路邊雞翼🐓 (很喜歡)一碟有6隻雞翼,性格比很高。第一口感覺像麥當勞的雞翼,但隨即就有很強烈的胡椒香味,且十分鬆脆,很特別。泰式乾炒闊河🇹🇭很自然會拿灣仔的Samsen作對比,雖然顏色沒那般深色,也少了一份鑊氣,但是炒起的雞肉和蛋花都是嫩滑的,配菜也是爽脆,同樣的,帶有淡淡胡椒香氣。芒果糯米飯🥭芒果和泰國的的一樣甜,椰汁的味道也很相近,椰香味很重又不會太甜,美中不足是糯米飯比較硬,且黏在一起,難以分開。龍眼冰🧊(推薦的)龍眼冰帶有少少蜜糖的味道,不算過甜,還有龍眼的清幽香氣。
[Ann MaMa Thai Restaurant食評]

於2024年7月25日到訪。

原條酸辣鮮魷魚🦑
份量很大,肉質彈牙,配上泰式酸辣醬,酸酸甜甜開胃的菜。

路邊雞翼🐓 (很喜歡)

泰式乾炒闊河🇹🇭

芒果糯米飯🥭

龍眼冰🧊(推薦的)
龍眼冰帶有少少蜜糖的味道,不算過甜,還有龍眼的清幽香氣。
2024-07-24 835 浏览
今天和朋友傍晚來Ann Mama Thai Restaurant吃飯,就在旺角地鐵站出口不到五分鐘🤳,很方便,如果是來逛女人街的人剛好在這裡打個牙祭😊。泰式手打蝦餅 有六塊,很有嚼頭,配上泰式醬料,風味十足 🌟🌟🌟泰式海蝦炒金邊粉 甜甜鹹鹹,味道很有層次,海蝦新鮮又美味,我覺得這道非常出色🤗,一定不要錯過這道菜。🌟🌟🌟🌟🌟招牌燒牛肩胛肉 肉質粉嫩,肉味濃郁,而且分量十足,性價比很高,朋友最喜歡吃這一道菜,強烈推薦。🌟🌟🌟🌟青木瓜沙律 酸酸辣辣,很爽口,不管點了其他什麼菜,我覺得這道開胃菜都應該搭配上,給其他菜增加了更多的口感和食慾。🌟🌟🌟🌟這家店環境挺好的,有泰國風情,很適合打卡✌️。而且有的小店食物雖然過得去但是廁所一點也不衛生,但是這家小店食物美味環境不錯,就連洗手間都是乾淨整潔,這要點個贊👍。

2024-07-23
等候时间
90 分钟 (堂食)
  • 泰式海蝦炒金邊粉
  • 招牌燒牛肩胛肉
  • 青木瓜沙律
近期有間位於旺角既「Ann Mama」出現係女人街,資料搜習下先知,原來係張秀玲既囡囡開既,兩間店舖係獨立之餘,菜式方向亦有所不同咁話。難得今日有時間,一早係晚飯時間前搵位避開人潮,趁機試下質素如何😃❇️晚市2人餐❇️🍄涼拌酸辣札肉有別於平時食既以洋蔥做蔬菜主打,依度改以大量蔥白、芹菜、芫荽加些少辣椒帶出辛辣感,微微酸又有啲魚露味,配上黑椒味既爽彈既扎肉,愈食愈覺辣勁,清新又刺激🍄泰式手打蝦餅一圈圈既蝦餅,一上枱就真係熱到辣咀;麵包糠炸皮又脆敢香口,蝦膠食到有蝦既鮮味又Q彈🍄傳統汁燒豬頸肉豬頸肉食落有炭香味之餘又好入咪,咬落軟嫩又帶d嚼勁,塊塊都爽彈無比。點埋泰式傳統沾醬,唔辣但好香青檸魚露香味,點肉類一流👍🏻🍄AnnMama蟹肉炒飯叫得招牌炒飯一定要試~食落好有鑊氣,飯粒通透乾身,蟹肉加埋蛋花有啲鮮味同蛋香,同係泰國食到既無分別,果然係必點之選👍🏻泰豬生菜包香料同紅蔥頭既香味入晒豬肉,少少辣味,而肉碎肥瘦幾平衡,連生菜食清爽可口,而且成碟份量好多,食到尾剩番既肉碎用黎送炒飯好食到不得了😂🍄泰式乾炒闊河(豬)見到隔離枱食好吸引,又點左碟炒河粉😅闊河好有米香味,比幼身河粉多左一份煙韌口感,醬

❇️晚市2人餐❇️
🍄涼拌酸辣札肉

🍄泰式手打蝦餅

🍄傳統汁燒豬頸肉

🍄AnnMama蟹肉炒飯

👍🏻泰豬生菜包

🍄泰式乾炒闊河(豬)
見到隔離枱食好吸引,又點左碟炒河粉😅闊河好有米香味,比幼身河粉多左一份煙韌口感,醬汁好掛麵,鹹度適中,依度炒麵飯真心係出色既👍🏻

🍄龍眼冰 / 椰汁冰
兩杯係預期中既味道,但唔甜。就算冰開始融,都係保持到個濃度,好難得~

P.S. 餐廳角落既六人枱好有古典既文藝氣息,影相打卡一流❣️
  • 泰式乾炒闊河
2024-05-27 961 浏览
叫咗冬陰功海鮮湯河,海鮮炒金邊粉同埋泰式古法燒雞上髀。個冬陰功好咸,唔好飲。感覺差過出面普通嘅泰國餐廳。可能廚師失手啦……而個河粉係未熟,有點咬口囉……好嘅d海鮮都幾足料。炒金邊粉佢無比青檸我,但因為佢都唔似出面咁有花生碎同辣椒粉,所以我無為意啦。而佢個金邊粉都係未熟嘅!仲煙靭嘅!因為怕加料所以我無選擇叫佢整過~最後個雞髀,肉是鞋的。真心失望。不過佢個醬汁係調得幾好嘅。今次食3樣嘢,3樣都係差。唔知咩原因啦,因為佢地其實都開咗一段時間,唔會因為忙而品質keep唔到呱?
叫咗冬陰功海鮮湯河,海鮮炒金邊粉同埋泰式古法燒雞上髀。

最後個雞髀,肉是鞋的。真心失望。不過佢個醬汁係調得幾好嘅。

冬陰功
海鮮炒金邊粉
古法雞上髀
2024-05-17
等候时间
60 分钟 (堂食)
2024-05-26 713 浏览
【親民價錢。泰式2人餐】旺角通菜街是食肆林立的一條街, 這次來到人氣很高,每天晚市都大排長龍的泰式餐廳。店裡是現化水泥風,帶點泰風有點優閒感。位置不多但也不會太擠逼。❈ 晚市2人餐 HK$338前菜2選1 、小食2選1、肉類3選1、主食5選1✦青木瓜沙律 - 青木瓜甜中帶酸,口感清脆爽口,配上泰式魚露沙律汁,很醒胃。✦泰式手工蝦餅 - 外層金黃香脆,不會油膩,有淡淡的蝦味,口感彈牙。✦傳統汁燒豬頸肉 - 有炭香味,肉質軟嫩帶點爽口。✦泰式海蝦炒金邊粉 - 金邊粉很香口,味道搭配的很好,有鑊氣,但是份量偏少。✦龍眼冰/椰汁冰- 龍眼冰清涼爽口/椰汁味濃,入口清甜。
【親民價錢。泰式2人餐】

❈ 晚市2人餐 HK$338
前菜2選1 、小食2選1、肉類3選1、主食5選1

青木瓜沙律

泰式手工蝦餅

✦傳統汁燒豬頸肉 - 有炭香味,肉質軟嫩帶點爽口。
傳統汁燒豬頸肉

泰式海蝦炒金邊粉

✦龍眼冰/椰汁冰- 龍眼冰清涼爽口/椰汁味濃,入口清甜。

1958 浏览
2024-04-27
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 傳統汁燒豬頸肉