2024-03-18
📍佐贺烧肉谷 - 旺角钟意食肉肉嘅老公仔突然想食烧肉🥩旺角收工经过雅兰中心咁岩1楼就有间烧肉店啦🔥老公仔即刻拉我入去食海鲜烧肉放题😋星期五果然人山人海Happy Friday🎉等咗一阵终于轮到我哋入去开餐啦🥳Lv 3 澳洲和牛海鲜放题 $488/位🐂肉肉の天梯-澳洲和牛特上牛肋肉-澳洲和牛、上级牛胸腹肉-美国和牛肩胛肉眼-澳洲谷饲原块牛板健-特选牛小排-牛舌-严选牛肩里肌肉-美国牛胸腹肉呢个天梯简直系牛魔王嘅天堂🤤每个阶梯上都附有牛肉嘅名称!我哋由第一级食到第八级😋由牛肉味浓郁嘅牛胸腹肉食到入口即溶嘅澳洲和牛特上牛肋肉🐂层次级级递增!想encore仲可以单点一款慢慢Enjoy🤤我同老公仔都觉得澳洲和牛上级牛胸肉最正!有油脂嘅滑溜亦有牛肉味嘅香浓!🐂所以我哋encore左几次🤣🐂烟熏壶渍封门柳(酱油味)封门柳肉肉味重但保持嫰滑口感!而且用烟熏壶渍过特别惹味!长长一条由壶中夹出送烧炉煎香🤩半熟再用剪刀剪细啖啖肉🥩口感细嫰油花比较少!食肉兽老公仔encore完再encore😋🐟海鲜拼盘-烧蚝-海虾-鲍鱼-带子-青口-三文鱼鳍除咗牛肉令食肉兽大满足之外🤤钟意食海鲜嘅我都大饱口福😋最爱烧蚝大大只
Lv 3 澳洲和牛海鲜放题 $488/位
🐂肉肉の天梯
-澳洲和牛特上牛肋肉
-澳洲和牛、上级牛胸腹肉
-美国和牛肩胛肉眼
-澳洲谷饲原块牛板健
-特选牛小排
-牛舌
-严选牛肩里肌肉
-美国牛胸腹肉
🐂烟熏壶渍封门柳(酱油味)
🐟海鲜拼盘
-烧蚝
-海虾
-鲍鱼
-带子
-青口
-三文鱼鳍
除咗牛肉令食肉兽大满足之外🤤钟意食海鲜嘅我都大饱口福😋最爱烧蚝大大只仲有四款配料任意配搭!可以调出自己最岩口味嘅烧蚝🦪
另外带子、鲍鱼同青口都好新鲜大粒🤤肉质弹牙有鲜味✨海虾大大只口感澎湃填满整个口腔🦐三文鱼鳍用竹签串起方便烧又方便食!啖啖Omega-3鱼油令鱼肉好滑溜又惹味🫧
🍡自助区
自助区有围裙贴心供应💕唔怕烧肉热力四射弹到衣物👍🏻除左有甜点、沙律、饮品之外🍹仲有热食添♨️我最钟意萝卜牛腩嘅萝卜🤤炆到入晒味仲可以加紫菜、芝麻等调味😋
🍦雪糕
饭后甜品点少得雪糕呢🤤今期有抹茶味&柚子味雪糕!食完烧肉叹返杯柚子味酸酸甜甜雪糕解腻就最适合不过啦🍦
今次我哋拣咗Lv3澳洲和牛海鲜放题😋老公仔话好正好钟意食!下次要encore挑战埋Lv5最高级嘅牛肉Set先得🥩