每次喺旺角雅蘭中心對面等過馬路,抬頭各上望都會見到呢間🔥🥓「佐賀燒肉谷」;佢有不同Level嘅燒肉放題選擇,同朋友揀咗食120分鐘Level 3澳洲和牛海鮮放題($448),呢個Level已經有好多野食選擇😋,基本上係多到唔會全部試得哂~·一開始會先上頭盤,有齊澳洲和牛上級牛胸腹肉🐃、澳洲和牛特上牛肋肉🐂、美國牛胸腹肉🐮、牛肩里肌肉、厚切牛舌等,每款牛肉各具不同口感及肉味,尤以澳洲和牛嘅肉味最為濃厚👍🏻。而頭盤亦包括海鮮拼盤,包括 原隻鮑魚、帆立貝、半殼青口、大海老🦐、法國黃金螺🐚等,睇見已經好吸睛😻!! 個人私心推介仲必點燒日本原隻生蠔🦪、蒲燒鰻魚🐠,而店員更十分貼心教我地燒生蠔嘅技巧,估唔到佢地咁專業😉。·店家近日更推出水果夏祭🍊🍎🍐🍉,有多款好適合夏天口味⛱嘅特色食物,包括 雜果醬封門柳壺漬、雜果醬梅花壺漬、雜果醬醃𠝹花魷魚🦑、呂宋芒雜果沙律🥭、椰青糯米糍、朱古力棉花糖香蕉船🍌、榴槤炸彈、日本和牛炒麵等等,大部分皆以酸甜清爽的水果醬醃製;個人偏愛雜果醬封門柳壺🤤,封門柳味道帶有雜果醬的香甜,咸甜相交令味道更豐富;另外,食Level 3以上仲每人可以order一件貓山王榴槤刈包,
另外,食Level 3以上仲每人可以order一件貓山王榴槤刈包, 貓山王榴槤果肉勁香😍,口感綿密軟滑,大滿足!
值得一提,店家為慶祝香港運動員喺奧運奪得金牌yeah🥇🏅!
凡惠顧主放題Level 3或以上,即可獲贈A4日本和牛嫩肌壽喜燒🥩(100g)1份,和牛壽喜燒超級好食,同日本食到嘅一樣正😋!!
📍佐賀燒肉谷
旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心地下及1樓116號舖
2024-07-30
2024-09-25 2707 浏览
瘋狂shopping後,就覺得非常肚餓。閨蜜提議去食燒肉,估唔到朗豪坊附近呢間燒肉超級好食😍😍,而且仲做緊GUU 水果祭令人十分驚喜。✨ Lv 3澳洲和牛海鮮放題✨一坐下,店員就送上滿滿的牛肉階梯及海鮮拼盤,非常吸睛🤩。牛肉階梯包含了美國牛空腹,特選牛小排,牛舌、澳洲和牛-上級牛胸肉等數個款式,食啱再諗吓encore邊樣,呢個安排係幾唔錯。我哋覺得以下幾款幾好味🔸澳洲和牛肉眼芯(醬醃)🔸霜降一口牛🔸澳洲和牛-上級牛胸肉🔸澳洲和牛-特上牛肋肉🔸美國和牛肩胛肉眼牛肉的確非常新鮮,呈鮮嫩紅色,牛肉肉味濃,非常高質。(爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 🔸 煙燻壺漬封門柳(醬油味)🔸水果醬封門柳壺漬🔸水果醬梅花壺漬必推‼️超級好食,牛柳成條超長😍 肉質軟身嫩滑,還有專人協助烤肉,剛好五成熟❤️口感好食到不得之了。水果祭限定,以酸甜果實醃肉,食肆有陣陣水果香,更加香甜誘人❤️❤️。海鮮拼盤內有大蝦、帆立貝、鮑魚、大螺、青口等,件件新鮮大件,真心好正。另外還點了🔸清酒煮蜆🔸原條魷魚筒原條魷魚筒超級大條,燒完都成個爐頭咁大。香噴噴,爽口又彈牙,超級好食。還點了醬燒赤雞雞腿肉及柚子風味赤雞雞爽肉,肉質結實,酸酸甜甜,非常開胃。

✨ Lv 3澳洲和牛海鮮放題
一坐下,店員就送上滿滿的牛肉階梯及海鮮拼盤,非常吸睛🤩。

🔸澳洲和牛肉眼芯(醬醃)
🔸霜降一口牛
🔸澳洲和牛-上級牛胸肉
🔸澳洲和牛-特上牛肋肉
🔸美國和牛肩胛肉眼

牛肉的確非常新鮮,呈鮮嫩紅色,牛肉肉味濃,非常高質。

(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
🔸 煙燻壺漬封門柳(醬油味)
🔸水果醬封門柳壺漬
🔸水果醬梅花壺漬

海鮮拼盤
另外還點了
🔸清酒煮蜆
🔸原條魷魚筒

期間限定

🔸水果醬醃𠝹花魷魚
以鮮甜清新的果物製成醬汁生醃魷魚,意想不到地超夾,彈牙有口感,大家不要錯過!

🔸貓山王榴槤刈包
呢個組合都幾創新,滿滿嘅榴槤蓉,灑上彩色脆糖,配合淡淡的刈包,口感非常多元化。

🔸呂宋芒雜果沙律
芒果新鮮香甜🥭,作為頭盤的確不錯。

🔸榴槤炸彈
金黃香脆的外皮內包含住香甜嫩滑的榴槤果肉,一口下去,超香兼爆餡,榴槤粉絲不要錯過。

店內睇到原來他們岀名用從佐賀空運原隻牛到港,再分切不同部位,確保牛肉新鮮,難怪質素如此之高。👍🏻👍🏻

想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻旺角 #big_big_foodie食勻香港
  • 煙燻壺漬封門柳
呢晚到左旺角雅蘭中心的【佐賀燒肉谷日式燒烤放題專門店】食燒肉放題,食物高質又豐富,120分鐘任飲任食輕輕鬆鬆唔洗趕~ 餐廳地方寬敞,有大量卡位,坐得舒服~餐廳呢度有4種價錢嘅套餐可以選擇,我地揀左Lv3 澳洲和牛海鮮放題,有超過128款美食,以及自助專區40種美食,好多選擇喔!仲可以免費暢飲啤酒或清酒啊!一開始會上頭盤澳洲和牛海鮮盤,好吸睛,打卡啱晒!肉類包括:澳洲和牛上級牛胸肉油膩分佈均勻,入口又香又滑、牛舌亦有水準,好咬口,仲有和牛肉眼芯、和牛特上牛肋肉、特選牛小排、美國牛胸腹肉等都好高質,海鮮有法國黃金螺、原隻鮑魚燒、帆立貝、青口和大海老~ 等我地可以先試左牛嘅不同部位和精選嘅海鮮,之後按喜好encore喜歡嘅款式~煙燻壺漬封門柳,肉味香濃而且好夠淋,醃得好入味,完全唔需要沾鹽花都已經好好味了!霜降一口牛,一粒一口好滋味~ 必食燒日本原隻生蠔,大大隻肉厚好香滑~適逢奧運港隊攞到金牌,餐廳當日仲另外送左日本和牛嫩肌壽喜燒俾我地食Lv3或Lv4套餐嘅客人,好有驚喜!一片片雪花嘅日本和牛,油脂分佈均勻,入口即溶,沾上蛋汁份外細嫩幼滑!呢排除左有燒肉放題套餐外,仲做緊期間限定水果祭,可以

呢排除左有燒肉放題套餐外,仲做緊期間限定水果祭,可以享用以酸甜果實製作嘅各種菜式,開胃又好味,非常啱夏天食,水果醬醃𠝹花魷魚味道好清新!貓山王榴槤刈包和榴槤炸彈都十分香甜幼滑,齒頰留香!

如果個胃仲有少少位,不妨到自助區試吓大福和銅鑼燒等甜品喔!呢餐實在太豐富,啱晒牛魔王和榴槤控!
2024-08-08
  • 煙燻壺漬封門柳
2024-11-13 0 浏览
最近天氣涼番, 就開始成日都想打下邊爐同食燒肉, 今次同朋友嚟到位於旺角雅蘭中心嘅佐賀燒肉谷食燒肉放題, 真係太耐無食過放題了, 而家多左好多唔同款式, 今次就同朋友睇中左佢地個日本佐賀A4和牛放題套餐, 個set包左六款日本佐賀A4和牛, 真係超抵食! 車車就最中意究極佐賀和牛三角嫩肌同佐賀A4和牛小排, 前者肉質軟嫩, 油脂甘香, 入口即溶, 後者肉味濃郁! 另一款雜果醬封門柳壺漬係季節限定嘅食品, 封門柳經水果醬醃製後, 口感會再嫩d, juicy d, 甜甜地好惹味! 除左有牛肉仲有140款食品可以點, 例如唔同嘅海鮮:鮑魚/青口/生蠔/貝類等等, 仲有好多蔬菜, 出面仲設有自助區, 有小食、甜品、雪糕機、飲品等....記得要拎銅鑼燒, 燒10秒就食得啦! 食飽飽仲有最愛嘅Movenpick雪糕, 超滿足!!

2024-10-30 446 浏览
平日一大班人食飯諗唔到食咩好😌今次推介比大家既餐廳就岩晒啦😉座位闊落,選擇量極多✨又可以任食,完全唔洗睇住銀包💳依到有唔同level 既放題,今次簡左:.🍴120分鐘level 3澳洲和牛海鮮放題 $448level 3都已經好夠食,可以試晒所有既牛🐮有澳洲和牛特上牛肋條🐂美國🇺🇸牛腹胸肉,厚切牛舌等等☺️每種牛肉都切得厚薄適中,方便燒之餘亦都容易入口😆除咗肉之外,仲有各類海鮮🦞可以選擇,有鮑魚、青口元貝、螺,甚至有原條嘅魷魚可以🔥,全部都非常新鮮👍🏽最後當然唔少得蔬菜類🫛各種類嘅菇同蘆筍正好可以中和油膩感💯.自助吧果邊仲有好多冷盤同熟食可以選擇㊙️冷盤就有中華沙律、螺肉、辣味八爪魚等等。熟食中嘅蘿蔔牛腩特別有驚喜😍蘿蔔冇渣得黎牛腩非常軟腍😝另外嘅火龍果炒牛肉亦都值得一試🤪
🍴120分鐘level 3澳洲和牛海鮮放題 $448

2024-10-20 749 浏览
知道佐賀燒肉谷又轉咗新主題🥰 今次主打魚羊鮮祭😍 超級鐘意食羊同海鮮嘅🐧 當然唔會錯過🙊 即刻約埋🐧🐧 朋友仔去食餐勁🙉 Lv 3 套餐照舊勁豪華豐富😍 一坐低即刻有打卡勁靚嘅牛肉拼盤同埋海鮮盛送上🥰 全部食材都好新鮮,色澤明亮🤩 牛肉油花均勻,肥瘦恰到好處👍 海鮮們飽滿又鮮美👏 即刻QR code 下單叫咗期間限定食品🤝 羊羊叫咗香草羊架同埋孜然羊肉串🤩 羊架好大件☺️ 羊肉串調味得好出色,食落勁惹味😚 魚鮮就㨂咗黑魚片湯同埋吉列多春魚😚 魚湯鮮美潤喉☺️ 夾燒肉飲返啖超合適😍 多春魚炸得又酥又脆☺️ 好好味喲😘 除咗以上限定食品,仲有多款前菜、熟食、甜品、飲品任點任食🤩 真係幾時食都咁抵😆

午餐
2024-10-17 600 浏览
今天晚上, 我們去旺角雅蘭中心佐賀燒肉谷 晚餐。佐賀燒肉谷, 要由山東街上。餐廳的佈置 ,充滿日式風情, 令客人在一個放鬆的心情下進餐。 我們點了Level 3澳洲和牛海鮮放題( 兩位$976)。在澳洲和牛方面,我們品嚐了和牛不同部分的牛肉;經過燒烤 ,慢慢放入口中 ,加上醬汁 ,好味到難以形容 。我们又品嚐到了各種美味的海鮮。首先照燒帆立貝,香氣四溢,鮮嫩的肉質讓人一口接一口。接著,原條魷魚筒的彈牙口感和大海老的鮮甜都令我驚喜不已。醬燒廣島蠔和原隻鮑魚燒,展現了海鮮的極致風味,讓我们感受到海洋的滋味。🥰甜品方面,椰汁流心球滑嫩可口,為這頓豐盛的餐點畫上完美句號。煙三文魚田園沙律的胡麻風味也讓人耳目一新,搭配清酒煮蜆,味道相得益彰。吉列炸蝦和蜆肉味噌湯,讓整個用餐體驗更加豐富。 另外還有雲呢拿雪糕, 好味到盡在不言中。😍整體而言,這次澳洲和牛海鮮放題,不僅美味,服務也非常周到,讓我们充滿了滿足感。😊

2024-10-15
  • 澳洲和牛
2024-10-12 803 浏览
放假喺旺角經過條街被好香嘅燒肉味吸引決定兩個人walkin食燒肉第一次幫襯~在門口位等咗5分鐘就有得安排入座嗌咗lv1 燒肉放題入座後店員會先上一盤肉 介紹嗰個lv嘅肉類之後再自己用qr code 落單自己鍾意嘅另外仲有少量冷盤 小食 海鮮 可以用機落單嘢食都黎得快肉好食另外 外面有得自己拿前菜 生果 菜 甜品 飯我就最愛食燒菠蘿店員會主動前來換網 共換了2次見夜晚10點都仲有人入座但未走嘅我地都未俾人趕走成餐飯食得好滿足
放假喺旺角經過條街被好香嘅燒肉味吸引

但未走嘅我地都未俾人趕走
成餐飯食得好滿足
2024-09-07
2024-10-05 841 浏览
《佐賀燒肉谷 - 旺角》近期天氣涼涼地,最適合就係打下邊爐同食燒烤啦😆但係人大咗真係喜歡坐享其成🤭與其自己搞,不如出去餐廳食🤣今次就去咗旺角雅蘭中心嗰度嘅佐賀燒肉谷食燒肉放題佢有不同嘅套餐可以選擇,今次我同朋友揀咗日本佐賀A4和牛放題套餐 (原價$658,早割或宵夜時段$618),呢個套餐可以任食六款日本佐賀A4和牛外,仲有140款食品可以俾你慢慢選擇,出邊自助吧有熱食、蔬菜、沙律、甜品、自助雪糕機、飲品等都係任食㗎🫣而最近仲推出咗水果夏祭添,Lv3嘅套餐或以上就可以優先試吓水果夏祭既菜式,放題一共有120分鐘俾你慢慢燒慢慢食,時間十分充裕😏如果想飲酒嘅話只需人均加$38就可以升級任飲生啤添由於太多嘢食嘅關係,我揀咗啲重點推介嘅食品可以介紹一下大家:💁🏻‍♀️佐賀A4和牛肩胛基本上食得呢一個放題就當然任食所有嘅日本和牛啦,六款入面我就最鍾意呢一個和牛肩胛,油花最充足而且厚度適中,每邊燒1分鐘大約微微焦脆就可以點少少岩鹽食,油花十足而且十分香口🫶🏻 encore咗好多次啊🥰💁🏻‍♀️佐賀A4和牛小排第二款可以推介嘅係呢款牛小排,其實呢一款比起和牛肩胛更加肥美,但係佢就相對油膩一點,食幾塊都可
《佐賀燒肉谷 - 旺角》
💁🏻‍♀️佐賀A4和牛肩胛

💁🏻‍♀️佐賀A4和牛小排
第二款可以推介嘅係呢款牛小排,其實呢一款比起和牛肩胛更加肥美,但係佢就相對油膩一點,食幾塊都可以,但係要瘋狂食佢就好快會打爆自己😂所以可以考慮點麵豉汁再包生菜食👍🏻鍾意食油香嘅會鍾意呢一款牛肉

💁🏻‍♀️究極佐賀和牛三角嫩肌
肉質比較軟嫩,同樣係肥美油香嘅代表,但係呢一款入口即溶嘅牛肉同樣都唔可以食太多件😂個人覺得如果偏向喜歡油花嘅會喜歡牛三角嫩肌同牛小排多啲,但係我就覺得和牛肩胛相對會重肉味少少,唔會剩係得油香,整體balance好啲,不過鍾意食軟嫩和牛肉的話一定喜歡呢一個

💁🏻‍♀️雜果醬封門柳壺漬
呢一個雜果醬封門柳係季節限定嘅食品,封門柳用水果醬醃製過後肉質比較嫩滑,燒嘅時候聞到好香嘅果蓉味,食落唔會韌同埋好有肉汁,味道都唔錯,可以一試

💁🏻‍♀️各款海鮮食品
我哋嘅套餐入面有好多款海鮮可以選擇,例如鮑魚、青口、原隻燒生蠔、牛油生蠔等等都值得一試,重點係其實都幾大隻,店員見我哋燒海鮮都會主動過嚟幫吓手剪開啲貝殼類,方便我哋燒熟同埋進食,呢一點好加分🫶🏻所以我哋當晚都叫咗不少海鮮,坐住喺度等食嘅感覺真係爽

💁🏻‍♀️任食翠玉瓜、菠蘿、雞髀菇
由於我哋當日食咗好多和牛肉,食到咁上下真係會有啲油膩感,所以燒返啲蔬菜中和一下個感覺係1必須的,我個人推介翠玉瓜同雞髀菇,兩款都係擺喺旁邊得閒反下佢,等佢淋咗就食得㗎啦,配返少少蒜蓉汁其實好好味,實不相瞞🫢當晚我食咗好多翠玉瓜🤣另外一樣就係燒菠蘿啦,微微兩邊燒一至兩分鐘,等佢焦糖化就已經食得😏必食

💁🏻‍♀️燒肉谷紫菜飯
🤭點解會特登呢個呢,就係因為佢呢一個飯其實就咁食都已經好好味,佢除咗紫菜之外仲有木魚花、櫻花蝦、七彩芝麻等調味料可以俾你調製個紫菜飯,食和牛燒肉我覺得點都要配少少飯嘅🤫隱藏推介,可以再喺自助Menu入面點返個雞蛋配個飯添🤭呢個飯食兩碗都冇問題呀
最後最後,埋單嘅時候記住要同店員拎Movenpick雪糕,當日嘅口味有雲呢拿、朱古力、咖啡、士多啤梨等口味,記住唔好唔記得呀,蝕㗎🥴
2024-09-25
我和媽媽喜愛食放題,今次來到旺角「佐賀燒肉谷日式燒烤放題店」,120分鐘任飲任食澳洲和牛,我們選左Lv3 澳洲和牛海鮮放題。推出水果夏祭,多款用水果入饌菜式,包括水果醬封門柳壺漬、水果醬醃花魷魚、貓山王榴槤刈包、榴槤炸彈等,齒頰留香。燒肉先上來,包括有美國牛胸腹肉、嚴選牛肩里肌、特選牛小排、牛舌、美國和牛肩胛肉眼、澳洲穀飼原塊牛板腱、澳洲和牛、澳洲和牛特上。最愛食澳洲和牛特上,和牛油脂分布平均,入口即化,肉質嫩滑。海鮮也有大虎蝦、帆立貝、鮑魚、日本原隻生蠔、法國黃金螺、原條魷魚筒及一夜干,各有特色,食落新鮮,口感相當好。雜果醬封門柳壺漬醬汁,帶酸甜味,食落滋味。呂宋芒雜果沙律,新鮮呂宋芒,香氣四溢,味道鮮甜。另透過QR code落單,包日式料理、飯麵湯、蔬菜、豚肉、雞肉、海鮮等,包羅萬有,多款也都喜歡。自助吧有鯛魚燒、窩夫、泡芙、糖果等,甜品區有雪糕,飲品區同樣多選擇。最後食貓山王榴槤刈包,榴連肉十分嫩滑,榴槤迷一定會鐘意。佐賀燒肉谷(旺角)地點:旺角雅蘭中心地下 (部份) 及 1樓116 號舖

雜果醬封門柳壺漬醬汁,帶酸甜味,食落滋味。

呂宋芒雜果沙律,新鮮呂宋芒,香氣四溢,味道鮮甜。

最後食貓山王榴槤刈包,榴連肉十分嫩滑,榴槤迷一定會鐘意。

佐賀燒肉谷(旺角)
地點:旺角雅蘭中心地下 (部份) 及 1樓116 號舖
2024-09-25 856 浏览
今年我嘅生日飯🫶🏻 實在太正啦‼️我揀左Lv3 120分鐘仼食🐮澳洲和牛海鮮🦪有超過128款食物選擇 ~必食:封門柳、澳洲和牛肉眼芯、厚燒牛舌醃料入味,牛肉味濃,而且非常Juicy💦炭火赤雞燒🐔燒完仍然係勁滑溜👍食完再encore🐑香草羊架超厚超大塊🥰佢哋嘅海鮮全部都好大隻,必食鮑魚、燒蠔、原隻魷魚筒大部份嘅食物都可以用手機點餐,上菜好快。而出面嘅自助區有飲品、前菜、蔬菜類、少量熟食、雪糕機🍦收費方面係$488/1位,個人覺得係非常超值,因為佢嘅肉類好出色啦,所有食品都唔會有雪味,仍然食到食材嘅鮮味👍海鮮選擇多,食兩轉都已經回本啦!服務好好有需要嘅話職員可以幫你燒埋地點又方便就喺旺角雅蘭中心
今年我嘅生日飯🫶🏻 實在太正啦‼️

必食:封門柳、澳洲和牛肉眼芯、厚燒牛舌
醃料入味,牛肉味濃,而且非常Juicy💦

炭火赤雞燒🐔燒完仍然係勁滑溜👍食完再encore

🐑香草羊架超厚超大塊🥰

佢哋嘅海鮮全部都好大隻,必食鮑魚、燒蠔、原隻魷魚筒

地點又方便就喺旺角雅蘭中心
燒肉放題提供豐富的飲品 雪糕和水果甜品在享用肉類當中能夠解膩 清爽西瓜特選澳洲和牛海鮮餐適合喜歡海鮮及和牛的我們 能夠一起享用海鮮和肉類可以任點雞 羊肉 和牛和海鮮澳洲品質和日本的不相伯仲舉行水果夏日祭 職員會先盛出水果盤和前菜再送上排盤很美的牛肉拼盤 已經有名牌標示澳洲特上牛胸肉 牛肋骨 牛肉眼芯 之後方便我們再點喜歡的肉類海鮮也有大虎蝦 帆立貝 鮑魚等限量貓山王刈包 每人限點一份濃郁的香味能夠滿足榴槤愛好者真系食唔夠喉
燒肉放題提供豐富的飲品 雪糕和水果甜品

限量貓山王刈包 每人限點一份
濃郁的香味能夠滿足榴槤愛好者
真系食唔夠喉
2024-09-19 805 浏览
上個禮拜去咗旺角嘅佐賀燒肉谷試咗佢哋嘅 Lv3 澳洲和牛海鮮放題128+款食物真係夠晒豐富價錢ok 環境仲舒適闊落 唔會逼迫呢度嘅食材選擇都算多咁叫得lv3當然係講講澳洲和牛先尤其係佢哋嘅牛胸肉、牛舌、和牛特上牛肋肉同特選牛小排 每一款都係肉質上乘🐮澳洲和牛上級牛胸肉油花分佈均勻 燒完之後仍然嫩滑🐮和牛特上牛肋肉帶有豐富油脂 燒完之後幾重油香肉質細膩 非常juicy🐮特選牛小排 味道濃郁 每啖都好滿足 又有啲入口即溶嘅感覺🐮煙燻壺漬封門柳呢個亦係必試之選 浸泡過嘅牛肉帶有獨特風味口感軟嫩而不失肉汁 好大塊 店員主動問我地洗唔洗幫手燒同食幾成熟非常方便 唔怕自己整燶海鮮方面選擇一樣豐富生蠔、蝦、螺等等都好新鮮仲有鰻魚、鮑魚呢啲比較少喺燒肉店見到嘅款式另外 佢哋新出左水果夏祭系列lv3有貓山王榴槤刈包 (但我唔食榴槤幫唔到大家試喇)仲有雜果醬封門柳壺漬果香同牛肉味道意想不到咁配合
上個禮拜去咗旺角嘅佐賀燒肉谷

口感軟嫩而不失肉汁
好大塊 店員主動問我地洗唔洗幫手燒同食幾成熟
非常方便 唔怕自己整燶

海鮮方面選擇一樣豐富
生蠔、蝦、螺等等都好新鮮
仲有鰻魚、鮑魚呢啲比較少喺燒肉店見到嘅款式

另外 佢哋新出左水果夏祭系列
lv3有貓山王榴槤刈包 (但我唔食榴槤幫唔到大家試喇)
仲有雜果醬封門柳壺漬
果香同牛肉味道意想不到咁配合
2024-09-10
下午茶
2024-09-19 784 浏览
有次朋友經在旺角, 聞到超濃的肉香味, 問我是那家店! 一問便知是佐賀燒肉谷, 就讓我做好心帶他們去吧! 😂 坐窗邊, 景觀開揚! 來個澳洲和牛海鮮放題, 先來個鮮芒果沙律開開胃! 再來個牛肉及海鮮拼盤, 試勻了不同的部位, 喜歡那個再點! 自助區熟食菜品、前菜、蔬菜、水果、飲品、咖啡等, 超多選擇, 味道還不錯, 那蘿蔔牛腩很驚艷! 醬油煙燻壼漬封門柳、水果醬封門柳壼漬 ~ 牛柳超嫩滑, 肉味香濃, 試完了醬油再來水果醬味, 各種味道也十分美味! 安格斯牛小排、澳洲和牛特上牛肋肉厚切、骨付牛肋肉、醬醃澳洲穀飼牛板腱厚切 ~ 這裡的肉不是雪至硬硬的那種, 鮮嫩肉味香濃, 入口幼滑, 油脂甘香! 海鮮拼盤、燒日本原隻生蠔 ~ 蝦、鮑魚、帶子、螺, 完全沒有雪藏味道, 鮮甜彈牙, 蠔很香滑飽滿! 柚子風味赤雞雞腿肉、鹽燒赤雞雞爽肉 ~ 雞肉很鮮嫩, 肉很Q彈爽甜, 這兩款也是我的愛! 鹽味白豚梅花肉、鹽味霜降豬頸肉 ~ 豬頸肉很甘香, 梅花肉有點像午餐肉, 味道超濃香的! 香草羊架 ~ 肉厚, 肉味就非常濃郁, 有著羊獨有的羶味, 燒至兩邊焦香, 正! 鹽燒三文魚鯺、牛油蘆筍 ~ 三文魚鯺
來個澳洲和牛海鮮放題, 先來個鮮芒果沙律開開胃!
再來個牛肉及海鮮拼盤, 試勻了不同的部位, 喜歡那個再點!
鹽燒三文魚鯺、牛油蘆筍 ~ 三文魚鯺以竹籤串, 方便易燒, 外皮甘香, 大愛! 蘆筍爽脆, 夾雜牛油香, 美妙!
最後來杯軟雪糕, 大量軟糖、朱古力粒等配料自行加上, 完美!
2024-09-15 826 浏览
香港多咗好多唔同嘅燒肉舖,好今次我哋經過旺角間燒肉 好似唔錯。我哋揀咗LV3澳洲和牛海鮮放題套餐(120分鐘)$488/位,任食澳洲和牛~一開始會先上頭盤, 靚靚頭盤 擺咗好多肉類,有澳洲和牛上級牛胸腹肉、澳洲和牛特上牛肋肉、美國牛胸腹肉、牛肩里肌肉、厚切牛舌等🐮,每款牛肉都有唔同口感,尤其係澳洲和牛最為濃厚。頭盤仲有海鮮拼盤🦐,包括原隻鮑魚、帆立貝、半殼青口、大海老、法國黃金螺等,真係好吸引!呢個海鮮放題套餐嘅重點之一,就係厚切嘅澳洲和牛特上牛肋肉,真係食完想再食!和牛香味濃郁,放入口輕輕一咬,啲肉汁就流出嚟,超級好味🤤。海鮮方面選擇亦相當豐富,有鮑魚、生蠔、大海老、魷魚🦑等, 種類都多元化。烤蠔,鰻魚 同燒魷魚都係一個好好既選擇!本身已經好食,燒到焦焦地,更香口!生蠔多汁鮮甜,原條魷魚筒拎黎燒 ~彈口!其他食物質素都很優秀,特別羊架🐑肉又厚又新鮮!熟食區食物有質素又乾淨,也有各類雪糕飲品甜點😋真係一個吃到飽,捧着肚子的任食放題😛

2024-09-09