好朋友为我庆生,今年佢哋拣咗位于旺角嘅渌鼎记食✿爵爷尊贵火锅任食套餐✿(每位$378)✪个套餐首先系要点个主菜主菜有六款可俾你选择其中一款,我哋拣咗✫藤椒烤鱼✫ 除咗主菜仲送上一个鱼生拼盘 、一小碟椒盐虾及鱼皮。估唔到鱼生好新鲜,椒盐虾和鱼皮都非常香口。主菜条鱼超大和新鲜,上面铺满各种川式配料,有新鲜的花椒、青椒、芹菜、葱蒜、另外个底铺满嫩滑豆腐、洋葱和芋丝,一路煲一路食,麻香鲜辣嘅汤汁加上酸酸辣辣既味道再配上片片爽滑嘅鱼肉,超好味,分量非常非常足够,我哋三个人食唔哂,因为仲要留肚食火锅。✪食完主菜,店员就会问你要咩汤底打边炉,跟住仲会帮你换过晒啲碗碗碟碟,等你打边炉时食得舒舒服服干干净净。汤底今次我地拣咗个✫花胶美人锅✫呢款汤底饮落清清甜甜,同时伴有好几件大花胶,掂呀!伴随火锅上枱仲有一个豪华海鲜拼盘,海鲜包括有鲜虾、生鲍鱼、鲜大蚬、鲜带子、珊瑚蚌、鲜墨鱼仔、虾滑、墨鱼滑等,三只大鲍鱼新鲜到仲喺度郁郁下。其次仲有一盆貌似个小火山既新鲜雪花牛肉,OMG赞。另外仲有40几款打边炉嘅配料任君选择,有肉、菜、豆腐等等,全部都任食,真系食到好鬼过瘾和饱。啲肉质地好鲜嫩,啲菜都好新鲜,豆腐亦好滑

✪个套餐首先系要点个主菜
主菜有六款可俾你选择其中一款,我哋拣咗
✫藤椒烤鱼✫

配料任君选择,有肉、菜、豆腐等等,全部都任食,真系食到好鬼过瘾和饱。啲肉质地好鲜嫩,啲菜都好新鲜,豆腐亦好滑嫩,粟米非常鲜甜。

✪饮品方面
自助吧有好几款饮品任饮,还有佢哋自家制嘅凉茶供应。但系我哋就自费点咗好得意好可爱既熊仔🐻奶茶和🐻柠檬茶各($24)
熊仔🐻奶茶打卡好靓,奶茶味香浓,甜度适中又唔会太甜,奶茶控必试!柠檬茶也不错,茶底香醇,又系必试之选。

食饱饱之后仲每人一杯Haagen-Dazs雪糕🤤

✪总括
渌鼎记呢间火锅店环境舒适,店员亲切有礼友善,食物质素高,必定会再帮衬。
大推🤩真系值得一试。

推介指数:8/10

📍 渌鼎记(旺角)
旺角弥敦道593-601号创兴场5楼
2023-09-19