2024-03-01 143 浏览
餐厅的红砖屋装修感觉好复古,好有外国扒房的感觉😆而且有大玻璃窗,采光好好,都几光猛,不过最欣赏佢座位好阔落,坐得好舒服😌慢煮南非春鸡配薯条及沙律 $128Menu上写明有辣椒图案,我以为我受得嚟,势估唔到真系好辣,但辣得黎好有香料味,味道其实都ok,不过唔食辣就要谂清楚先叫。呢半只鸡都几大只,鸡髀位都几嫩滑,鸡胸位唔干唔柴,都几好食。薯条好脆,有大碗茄汁,啱哂我呢只茄汁怪🤣沙律的sauce 系黑醋,唔会好酸,都唔错。跟餐 田园沙律 & 餐茶呢个沙律的sauce同上面春鸡沙律的sauce 唔同,呢个sauce好甜,完全唔酸,好啱口味🥰餐茶系一杯热红茶。甜品 Chocolate Bar +$25朱古力的外皮好厚好硬,要用d力先可以切开,里面有焦糖酱、忌廉同好多果仁,食落劲甜,伴碟的水果都好甜,我觉得呢款甜品的甜度over咗少少🤏Amplifier Restaurant (花园街) (旺角)旺角花园街3-5号鸿威大厦1楼B号舖*上述文章只供参考及以当时价格为准

慢煮南非春鸡配薯条及沙律 $128

跟餐 田园沙律 & 餐茶