2023-03-30 53 浏览
今日同朋友去咗旺角一间高质日本餐厅🍱大丸和风食堂日本料理餐厅一入到去已经觉得呢间餐厅环境好舒服,啲座位好阔落👍我哋两个人都点咗几多野🤩有角切鱼生饭,火炙三色卷,盐烧鸡软骨串烧,盐烧冬菇串,帝王蟹棒寿司同黑松露带子寿司🤤🔸角切鱼生饭真系好足料,铺满晒唔同种类嘅鱼生,三文鱼吞拿鱼蟹子𠮶啲都有好多,其实食晒碗饭都已经好饱!🔸好欣赏佢啲寿司,特别系火炙三色卷🤩寿司表面烧到微香,面且上面旧鱼生好鲜味,加埋啲微酸嘅酱汁真系好夹又开胃😋至于帝王蟹棒寿司同黑松露带子寿司都好高质,旧蟹棒上面都有微微炙烧过,同埋有啲芝士味,食落觉得几有层次;至于黑松露带子寿司,上面啲黑松露都几多,黑松露味好突出,而且同带子一齐食真心好夹👍🔸 盐烧鸡软骨串烧同盐烧冬菇串都令我有惊喜,首先餐厅好贴心咁加埋啲寿司菜俾我地一齐食,令我地食完串烧都无咁滞,抵赞!两件串烧上枱嘅时候都热辣辣而且好香口,大满足!