2016-09-05 346 浏览
砵兰街呢间笃鱼蛋行过几次都冇开,唔知系佢真系唔系成日开定我唔系成日去砵兰街,今次又行过,一定要试下。佢特别在除左咖哩鱼蛋,仲有白鱼蛋,个疑似老细叫我落多d辣椒油,话唔落多d唔好食。我仲问佢会唔会劲辣架,佢答我放心唔辣架。突然觉得好鬼warm,最怕个d姑姑寒寒慌死蚀底的食店。既然你讲得你辣椒油自慢,咁我又会对你d辣椒油有d要求喇。香,ok嘅,辣就真系如佢所讲,十小辣,所以唔食得辣都可以食。鱼蛋方面,十蚊七粒,细细粒,咬落好连好爽几得意,一定唔系鱼蛋粉个种鱼,唔腥但有鱼味,唔似其他鱼蛋档咁唔知食紧乜咁,不过小食黎讲反而几好。佢仲有黄金蛋,那炸鱼蛋,系脆个只同牛丸,如果下次再见到佢开咪试下佢啰。