今日同大家去旺角食拉面。位于广华街一带,有唔少糖水舖。其中有一间门面唔太显眼既日式拉面店,而且门外都有D人排紧队。而佢地卖既拉面用料都几用心。入面里面店面唔算好大,都系吧台为主,坐得有点逼,但店员都好主动、有礼,会主动上前比多张櫈放袋。我拣咗呢个「慢煮A4和牛叉烧拉面」。小店用上A4和牛做叉烧,油脂丰富,食落好软嫩,比起猪肉叉烧更富油香。汤底系用左黑蒜猪骨浓汤,都几浓味。面系用左较幼身既面线,食落都爽口,而且都可以挂到汤。糖心蛋蛋汁香浓,味道唔错!朋友点左呢款「香煎虎虾沾面」。表头大大只既虎虾好吸睛,食落都好多用,煎过既虎虾仲要几香。我几钟意佢地呢个味噌虾汤底,食落海鲜味好突出。面系用左较粗身既面线,食落几有口感,而且更能挂到汤汁,几正👍🏻!今次都系仲叫咗一份饺子🥟,一份有4只,食落都几多汁。整体嚟讲,呢度既拉面沾面都唔错,几香浓,再配埋虎虾、和牛等食材更吸引。大家经过旺角不妨一试~

慢煮A4和牛叉烧拉面
香煎虎虾沾面
饺子(限时优惠)
慢煮A4和牛叉烧拉面
香煎虎虾沾面
饺子(限时优惠)