2025-02-24
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【📍旺角|劲有镬气麻辣川菜🌶️】🐨招牌麻辣香锅 $28 起推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️可以任选五款肉类或蔬菜类起炒,仲有得拣香辣、麻辣、酱香唔同辣度,即使唔食辣嘅朋友,都唔使再担心!!餐厅仲要劲足料,落咗大量辣椒、香葱、芫荽等,炒香各种食材,劲有镬气~小编今次就拣咗猪颈肉、肥牛、鹌鹑蛋、午餐肉同埋莲藕片,唔同嘅肉类吸收晒麻辣煲嘅香,少少麻、辣味浓,食完唔会好口干,但系就有个刺激嘅感觉!!小辣对小编嚟讲就啱啱好啦🤣🫶🏻另外特别推介蔬菜嘅莲藕非常爽口,唔会好肥腻好有口感!.🐨干煸牛肉 $98 推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️一开始见到佢餐牌系两只辣椒,本身有啲担心!但系牛肉入味~因为炒得好干身,绝对做到香酥脆嘅效果!!另外仲配埋红椒青椒同姜丝,口感卖相更加丰富~.🐨秘制拍青瓜 $46推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐食完咁多辣嘢,清清地梗系食埋个凉拌菜式啦!!青瓜清新爽口,配埋秘制酱汁,令到青瓜更加惹味开胃~.🐨冻奶茶 $18推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️餐厅有提供唔同类型嘅啤酒、鸿福堂清凉饮品、以至系茶餐厅叫到嘅奶茶、柠茶都有,认真花多眼乱!想拣嘢饮解辣完全冇难度🙂↕️🙂↕️——☼——☼
#HTB美食推介
🪸环境:👾👾👾👾
🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分类:#HTB旺角 #HTB中菜
#旺角美食 #旺角 #中菜 #川菜 #麻辣 #香锅 #美食推介