青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
身边朋友提过”青花”好多次,赞好食兼价钱合理,叫我可以去试吓,今晚我终于成就解锁~~~🔓位置喺旺角波鞋街新商场”The Forest”一楼,地点方便,约人食饭容易揾入座时间系晚上8点半,去到门口呆一呆,全场人山人海呀!好受欢迎👏🏻👏🏻「惹味拼盘」有鱼饼、虾卷、鸡皮卷、酸肠、鸡枣,每款都热辣辣,香口但唔油腻;我最like鸡皮卷,入面好足料「炭烧猪肉串烧沙嗲」肉质都好腍,完全唔韧,沙嗲汁好味「泰式虎虾金边粉」虎虾大只新鲜,金边粉炒得干身,质感带弹牙,甜中带酸,好OK「三色冰奶盖」呢杯系因为见到对面枱好靓所以问员工系咩嚟即刻跟叫😆龙须糖唔止睇得,搅均咗一齐好好饮😋「杨枝甘露奶盖」芒果汁+芒果肉+大量椰奶+上层浓厚带微咸芝士,真材实料「芒果糯米饭」芒果新鲜,糯米烟韧度啱啱好,椰香味足,配埋椰子薄脆片一齐食有口感!

「惹味拼盘」

「炭烧猪肉串烧沙嗲」
肉质都好腍,完全唔韧,沙嗲汁好味

「泰式虎虾金边粉」
虎虾大只新鲜,金边粉炒得干身,质感带弹牙,甜中带酸,好OK
泰式虎虾金边粉

「三色冰奶盖」

「杨枝甘露奶盖」
芒果汁+芒果肉+大量椰奶+上层浓厚带微咸芝士,真材实料

「芒果糯米饭」
芒果糯米饭