2024-11-13
约喺旺角食饭,朋友话想食西餐,上网做下research就出发🏃🏻♀️装潢整洁,座位宽敞,感觉舒适,亦有outdoor area,旺角区难得有间咁有情调嘅西餐餐厅!入座当晚见好多枱都庆祝生日纪念日👏🏻👍🏻服务贴心,员工训练有素,赞👍🏻睇完餐牌决定叫set dinner(STARTER 前菜)💫吞拿鱼他他 吞拿鱼鲜甜,拌黑鱼子放小脆筒一啖一个啱啱好💫是日沙律三文鱼色泽鲜艳,嫩滑有弹性,沙律菜新鲜,拌酸甜油醋,清新开胃无负担(SOUP 汤)Daily soup(MAIN COURSE 主菜)💫 猪斧头扒配焦糖苹果配甜甜酸酸嘅焦糖苹果酱清新开胃,又可以消减猪肉肥腻感;猪斧头扒睇相可能觉得感觉有少少鞋好似overcook咗😉但食真又唔系,食落去烟韧之余猪肉味亦好浓郁💫 厨师精选:番红花牛肉意大利饭牛肉味香浓,煮得软腍入味,肉质松软带嚼劲;Risotto煮至软硬适中,入口奶滑烟韧,米心带嚼劲(DESSERT 甜品)💫 甜品拼盘避免出现选择困难症,要份拼盘食晒几款甜品最perfect,满足晒我地嘅甜品胃🩷卷蛋质感绵密,轻型有回弹力,忌廉软滑而唔会腻;抹茶蛋糕抹茶味够晒浓,抹茶迷朋友好钟意!💫每日精选
睇完餐牌决定叫set dinner
(STARTER 前菜)
💫吞拿鱼他他
吞拿鱼鲜甜,拌黑鱼子放小脆筒一啖一个啱啱好
💫是日沙律
(SOUP 汤)
Daily soup
(MAIN COURSE 主菜)
💫 猪斧头扒配焦糖苹果
💫 厨师精选:番红花牛肉意大利饭
(DESSERT 甜品)
💫 甜品拼盘
💫每日精选甜品
布朗尼browine,朱古力味紥实浓郁,甜度适中,口感介乎蛋糕同生朱古力之间,带点微湿润🤎