2019-09-11 369 浏览
旺角行完街,朋友突然间口痕想食串烧,就谂起之前经过好多次旺角黑布街有几间串烧店,所以就决定食串烧。乌龙烧餐厅位于旺角东站附近的地舖,在白布街街口旁边,而且招牌也挺抢眼,很容易就会找到。佢张菜单亦系落单纸真系好多选择,而且每样都好吸引,因为价钱真系唔贵,我们两个女生叫左好多串食。肉食类✔️👍🏻汁烧鹿儿岛县A4和牛 - 好Juice,好香牛味,必食第一位!✔️金茹肥牛卷- 真系好好味,烧得刚刚好,佢有自家制酱油,点一点就perfect ✔️鸡翼有三种味,但味道可以更入味一点,因为觉得蒜蓉比较淡✔️烧牛舌-好厚切,好有惊喜,愿本以为系好薄好细块。✔️台湾肠✔️墨鱼丸两者都烧到外皮好脆,内部好香,好好味!蔬菜类我们亦都叫左好多蔬菜类✔️大啡菇 - 好大只,有刀比你切,酱料加咗落去好好味✔️烤韭菜都几好食,烧韮菜最怕烧得太干,呢度嘅火喉刚好,韮菜食落爽脆。✔️茄子🍆我好想佢有烧成条茄士,因为三小旧唔系好够喉😂去到最后,餐厅非常贴心,额外附送桃胶龙眼木耳杞子糖水。食完一轮烧物,再食返碗糖水润返,热气全消。我们食到好饱,每人先系200有找,而且好高质,系香港串烧来说,绝对系好平,同埋香港串烧店已经算少,所以佢真系超值

肉食类

✔️鸡翼有三种味,但味道可以更入味一点,因为觉得蒜蓉比较淡

✔️烧牛舌-好厚切,好有惊喜,愿本以为系好薄好细块。

✔️台湾肠
✔️墨鱼丸
两者都烧到外皮好脆,内部好香,好好味!

蔬菜类
我们亦都叫左好多蔬菜类

✔️大啡菇 - 好大只,有刀比你切,酱料加咗落去好好味

✔️茄子🍆
我好想佢有烧成条茄士,因为三小旧唔系好够喉😂

我们食到好饱,每人先系200有找,而且好高质,系香港串烧来说,绝对系好平,同埋香港串烧店已经算少,所以佢真系超值。

2019-09-05
  • 烧韮菜