2024-10-15
为咗庆祝纪念日,到处揾未去过嘅餐厅。今次揾到旺角T.O.P. 商场五楼呢间西餐厅,预早book枱,仲有餐厅玫瑰花瓣布置、甜品写子。👏🏻👏🏻食物方面,仲有$368 dinner set,包括餐前面包、前菜、餐汤、主菜、甜品。[STARTER ]Tuna Tartare🐟吞拿鱼他他~鱼肉鲜嫩入口即溶,清新开胃。Japanese Slow Cooked Abalone +$48日式慢煮鲍鱼~软腍鲍鱼好入味,有清酒味道,酱汁鲜甜香浓,再配以清清地嘅萝卜。[SOUP ]🥣Daily Soup~忌廉海鲜汤[MAIN COURSE ]Pan Seared King Prawns with Turmeric Risotto🦐香煎大虾姜黄意大利饭Pork Tomahawk with Caramel Apple🐖猪斧头扒配焦糖苹果~ 猪斧头扒肉质软腍腍,味道浓,系我最钟意食猪嘅部位👍🏻。[DESSERT ]🍰Daily Surprise~ 士多啤梨朱古力蛋糕,味道不太甜,份量刚好。[DRINK ]🍹Virgin Mojito $88(Lime, Mint, Soda, Sryup)🍹Lemon Tea $
[STARTER ]
Tuna Tartare
🐟吞拿鱼他他~鱼肉鲜嫩入口即溶,清新开胃。
[SOUP ]
🥣Daily Soup~忌廉海鲜汤
[MAIN COURSE ]
🦐香煎大虾姜黄意大利饭
[DESSERT ]
[DRINK ]
🍹Virgin Mojito $88
(Lime, Mint, Soda, Sryup)
🍹Lemon Tea $48
Dinner Set $368/person