2021-06-22
☕️️ Cafe for chilling — B.O.T.H. by Texas Burger✨ 旺角Texas Burger嘅良心姊妹店💛#90cp黄店篇💛 #90cp荃湾篇 #90cp美式篇➖➖➖➖➖相信旺角朗豪坊嘅Texas Burger 大家就一定唔陌生😎 但其实喺荃湾广场呢边都有一间姊妹店 当然都系良心店啦💛🤫 梗系要嚟试一试🙌🏻 斋睇佢嘅门口已经觉得好有风格 型格得嚟又几舒服同清新 入门口𠮶下感觉已经唔错😏美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ Texas BBQ Beef Burger $138上网见个个都食呢个burger 唔执输都嗌返个试吓先😆 一食落口有少少smoky 感觉到淡淡的烟熏味道🙌🏻 汉堡扒都非常口同埋juicy 包入边仲有洋葱圈添 食落都算有层次🤤 唯一要挑剔嘅系佢嘅生菜好似少咗啲得一块🙈 如果可以多少少再中和下个油腻感 咁就perfect🤣 另外跟餐亦都有餐汤同埋薯条🍟 个人几钟意食呢一只薯条 未去到薯角咁大旧 偏幼身但又充满薯仔嘅
#90cp黄店篇💛 #90cp荃湾篇 #90cp美式篇
➖➖➖➖➖
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
✨ Texas BBQ Beef Burger $138
上网见个个都食呢个burger 唔执输都嗌返个试吓先😆 一食落口有少少smoky 感觉到淡淡的烟熏味道🙌🏻 汉堡扒都非常口同埋juicy 包入边仲有洋葱圈添 食落都算有层次🤤 唯一要挑剔嘅系佢嘅生菜好似少咗啲得一块🙈 如果可以多少少再中和下个油腻感 咁就perfect🤣 另外跟餐亦都有餐汤同埋薯条🍟 个人几钟意食呢一只薯条 未去到薯角咁大旧 偏幼身但又充满薯仔嘅味道 唔错唔错😤
Texas BBQ Beef Burger
🔸 Creole Roasted Chicken $148
虽然话得半只 但上碟嘅时候都觉得好大只🤩 一开始食鸡髀嘅位 肉质非常嫩滑 而且佢嘅seasoning都唔错 食落咸咸地😙 不过食到鸡胸嘅位置肉质就可能比较”鞋”🤔 会比较”哽胃” 但如果你系做开gym应该会几钟意食呢个鸡胸嘅位置😂 因为都比较清淡🤣
Creole Roasted Chicken
✨ Granfield $58
见喺街度都比较少饮到Earl grey smoothie 所以就叫咗呢杯嚟试吓🥤🤤 饮落口感唔算太稠 而且都算重earl grey味 呢点真系加分🤫 (因为坊间普遍都比较淡🙈) 可能因为佢加咗雪糕 令到成件事更creamy 同埋甜啲 带出咗个味道 的确有啲惊喜🥰
🔸 Stone fruits milk foam pancake $118
反而个人觉得呢个pancake 有少许嘅失望🙈 其实佢嘅pancake 口感系唔错嘅 松软得嚟又唔会太重空气感 食落中间嘅口感都算结实嘅😆 不过个人觉得佢嘅奶盖就好似唔太match 有种难以表达嘅奇怪感🤭 可能系唔太啱个人口味挂🙈
💰Total: $462
✅ 环境的确好舒服 空间感都算大 而且都有唔少梳化位😎 而且整体嘅食物质素都唔差 啱晒同朋友嚟chill 住食burger🙌🏻😚
💡温馨提示💡
佢系有指定嘅用餐时间嘅 (冇记错系90分钟) 同埋如果大家想食pancake就记得一开始落定单啊!!😛 因为佢都要整大概20至30分钟 当你食完个burger就上pancake 时间就啱啱好😏
➖➖➖➖➖
📍 B.O.T.H. by Texas Burger (荃湾)
荃湾大坝街4-30号荃湾广场3楼337号舖
Granfield