2023-01-09 68 浏览
放工同同事即兴约食晚饭吹水,佢介绍佐敦呢间cafe环境舒服好好坐,仲话明太子长通粉好好食,见佢高度推荐于是就试下啦。的确呢度环境好舒服,楼底够高座位之间又唔迫,最重要系个厕所好大好干净想讲成晚都听住周杰伦啲歌,有种回到过去嘅感觉Cafe嚟讲呢间算叫多选择,无论嘢食定系嘢饮,最惊喜系有酒拣,个水吧都好似酒吧,我可能少帮衬cafe唔知行情烟三文鱼明太子长通粉同事高度推荐呢款长通粉梗系要试啦, 卖相就普通嘅但份量唔细,有三大旧烟三文鱼系面,长通粉之间仲有啲烟三文鱼碎同辣明太子碎。虽然个长通粉无汁浸住,但食落啲长通粉好够味,软硬度适中,明太子嘅少少辣味令到个长通少好惹味,整体都唔腥。明太子大虾沙律酸种面包卖相睇落好靓,面包表面铺满大虾粒,大虾好有咬口好爽弹,食得出厨师花咗好多心机嚟处理啲虾,大虾嘅鲜甜加上明太子嘅微辣仲有酱汁嘅微酸令整体发挥得好好,食完好开胃抹茶红豆卷簿簿一层蛋糕外层包裹住厚厚嘅抹茶忌廉酱,忌廉酱嘅中间仲有层软绵绵嘅红豆蓉,一啖咬落去口感好有层次,浓浓嘅抹茶味同浓浓红豆味好配合,甜度适中,抹茶控必试自家制Tiramisu我好中意食Tiramisu,基本上餐厅有呢个甜品都会叫嚟食
想讲成晚都听住周杰伦啲歌,有种回到过去嘅感觉

自家制Tiramisu
我好中意食Tiramisu,基本上餐厅有呢个甜品都会叫嚟食,呢度嘅Tiramisu我会俾80分,食得出咖啡同酒味,两者配合得刚刚好又唔会太呛太甜。

Auntie Earl Grey
伯爵茶正常味道,胜在可以要多个杯两个人一齐饮,而且无咖啡因夜晚饮都唔影响睡眠,饮完仲可叫职员加热水,我哋前后加咗三转水,好抵饮😜
Auntie Earl Grey