2023-10-29
本身满心欢喜同家人共聚天伦,一到店舖客人已经不算多,本身仲担心好多人,所以特意去book位~落单嘅时候,疑似系店长or经理,总之职员话佢系负责人!我好清晰讲清楚系要半只黑松露鸡,他都重复一次order半只鸡!点知黎到系一只鸡嘅份量,但系因为当时同家人聚会,大家都系有倾有讲,根本都冇为意/理会过佢黎嘅系一只鸡定系半只鸡,但食到一半嘅时候先发现到原来有两只翼,我哋就开始质疑呢碟系一只鸡并吾系半只鸡。到埋单嘅时候,查看账单先发现原来佢落咗一只鸡,个重点系佢(尖沙咀分店店长)都承认 我哋系的确落咗半只鸡,但系最后黎错左一只鸡!亦都承认落错左单,再同我哋讲「但你哋已经食咗了,依然需要比钱」真系呆左系度 无错呀!我感觉有被敲诈的感觉。明明系店长落错单,反而怪责客人身上?仲要作为店长,选择用呢种方式去处理?莫非呢个系你哋嘅营运策略?打个比如我order 碗仔翅 你黎个天九翅比我 我又会分得清?总之我order左咩 你就比咩我 而吾系乱黎到就敲诈我比钱!我绝对会从任何途径一直投诉!监管食物出品系餐厅负责,从来没有想像过作为顾客仲需要去检查餐厅提供嘅食物份量是否正确,简直系天大嘅笑话!
莫非呢个系你哋嘅营运策略?
我绝对会从任何途径一直投诉!