2018-04-25
话说之前一日去揾fd,路过见倒呢间自私边炉放题几过瘾,虽然见倒唔少人话间嘢麻麻,不过横掂第二日得闲,就用试伏嘅心情走去试试。叫咗咗$58𠮶个午餐(唔系最平𠮶个),但份量都超少。生菜三条,黄牙白三条,红芯萝卜两薄片,南瓜两片,鲜冬菇一只,金菇大约1/4包,粟米有吋半不过得半边。如果唔计份量问题,啲菜新鲜嘅。米线就劲离谱,煮完得𠮶细半碗,用嚟装葱𠮶个兜仔居然可以装倒大半米线,一口牛我就听过啫,一口米线系咩玩法牛嘅份量同吉家差唔多,叫做正常啲。味道唔错嘅。另外有得拣乌龙茶系几好嘅。汤底冇之前啲食评咁阴公冇得拣,不过叫咗个喇沙汤底,无啦啦变咗有少少椰子味同香草味嘅酸辣汤。明明正常喇沙汤底应该有虾味,佢呢个我食唔出。再讲个汤底系完全冇汤料喺入面,话佢系师傅汤都唔出奇。另外啲豉油真系好鬼似大陆啲寿司豉油,同埋加葱都要两蚊,姑寒最后加咗一要$66先出倒门口,但我呢啲女仔食量只系半饱。我真系唔知男仔点食得饱喇。埋单仲要见倒张单上面有句『拳四郎:「你已经饱了。」』,我真系当场想做拳四郎嘅亲戚拳四飞结论系,呢个价位同份量,我要食自私边炉嘅不如番吉家食算喇。真系想食边炉放题嘅,揾fd去其他边炉放题冇咁嬲啦。
叫咗咗$58𠮶个午餐(唔系最平𠮶个),但份量都超少。
如果唔计份量问题,啲菜新鲜嘅。
牛嘅份量同吉家差唔多,叫做正常啲。
味道唔错嘅。
另外有得拣乌龙茶系几好嘅。
另外啲豉油真系好鬼似大陆啲寿司豉油,同埋加葱都要两蚊,姑寒