2019-03-03 653 浏览
今日去开炮台山,顺便系呢到食lunch,就比我地揾到呢间16 Shell, 起初都唔知系霆锋助手开的,系入到餐厅入面,见到有好多明星相,再上网睇先知道原来某d菜式仲系霆锋设计~餐厅不是很大,环境都尚算整洁光猛餐厅墙身贴左好多明星既合照,果然星光熠熠讲番食物先,当日我地就点左锋味设计既菜式黑炭黑蒜包和酥皮黑松露比萨~另order左香煎橄榄油大蒜大虾无骨鸡胸意粉,加多个香煎蟹饼和2杯饮品~黑炭黑蒜蓉包起初见佢黑色一旧野,谂紧系唔系真系好食架? 会唔会好伏?但见这个黑蒜包都好出名,同埋好多人食就试下,一试之下,唔系讲笑,坚好食,黑蒜味道系带点甜味面包都好juice, 一客有6块~香煎蟹饼这个卖相不错,至于味道方面由于系煎既关系,所以香口松脆蟹饼入面系啖啖蟹肉酥皮黑松露比萨批这pizza又名锋味pizza,因为系谢生亲自设计的,平时pizza系圆形,呢个就系方形设计,呢个pizza系用酥皮去整,所以食落去系好香既牛油味,而且十分脆口,馅料就用左青红黄椒、水牛芝士、磨菇和芝麻菜,非常丰富这pizza味道不错,如果再大件d就very good嗱香煎橄榄油、大蒜、大虾无骨鸡胸意粉这个食到好香既香蒜味
今日去开炮台山,顺便系呢到食lunch,
就比我地揾到呢间16 Shell,

原来某d菜式仲系霆锋设计~

餐厅不是很大,环境都尚算整洁光猛

餐厅墙身贴左好多明星既合照,
果然星光熠熠

讲番食物先,当日我地就点左锋味设计既菜式
黑炭黑蒜包和酥皮黑松露比萨~

黑炭黑蒜蓉包

起初见佢黑色一旧野,
谂紧系唔系真系好食架? 会唔会好伏?
但见这个黑蒜包都好出名,同埋好多人食
就试下,一试之下,
唔系讲笑,坚好食,黑蒜味道系带点甜味
面包都好juice
, 一客有6块~

这个卖相不错,
至于味道方面
由于系煎既关系,所以香口松脆
蟹饼入面系啖啖蟹肉

酥皮黑松露比萨批

这pizza味道不错,如果再大件d就very good嗱

香煎橄榄油、大蒜、大虾无骨鸡胸意粉
香煎橄榄油、大蒜、大虾鸡胸意粉

这个食到好香既香蒜味,
大虾都好弹牙,无骨鸡胸都好好食
至于意粉方面,粉质都弹牙,但味道就较为啖~
由于用左橄榄油,所以d面有点光泽,不会太干又不会太油~

Earl Grey
正常茶味,冇特别~

Pink Lemonade
这杯酸酸甜甜,好开胃

Earl Grey Pink Lemonade

服务员态度有善