2018-11-26 231 浏览
今日系星期三,番完工真系好攰,但因为今日系周年纪念,所以男朋友就book左呢间餐厅🍴同我食。间餐厅喺圆方嘅,我一开头都觉得会唔会好远好难去,但系依家有地铁站,所以就好方便啦。一坐底,我地就叫咗12安士嘅肉眼牛扒,虽然价钱比较贵,但我哋叫咗七成熟,但系佢真系好准确,因为我男朋友系唔识好生嘅牛肉嘅,但系佢真系煮到连佢都入口度,同埋佢𠮶啲薯蓉,同埋蛋黄酱配合得好好,一开头我哋仲怕唔够食,但系原来真系饱到痴线呀!之后我哋就叫咗一个黑松路嘅蘑菇意粉,我本身系一个黑松露嘅大粉丝,佢今次呢个份量都好多,而且黑松露味好足,但系冇乜特别,反而有少少油腻!之后我就叫左我最钟意食嘅mac and cheese!!虽然佢$62 ,但系份量真系好少,但反而令我哋觉得更加好食!不过大家食嘅时候真系要小心啲,因为佢系新鲜焗完出嚟,所以我都唔小心俾佢”辣”亲!但佢啲芝士系真系拉斯同埋芝士味好足,真系好好食。因为见到台台都叫薯条嘅关系,我哋都叫咗一个薯条试吓。佢系一个芝士粉薯条,但系用左新鲜嘅薯仔整出嚟嘅,CP值都几高。话明系纪念日,我哋梗系要叫杯就试吓啦,呢间铺头最出名就系威士忌,我哋就叫咗whisky sour,佢

话明系纪念日,我哋梗系要叫杯就试吓啦,呢间铺头最出名就系威士忌,我哋就叫咗whisky sour,佢一开始有啲酸,但系饮落去之后真系好帖,仲带啲酒味,真系好好饮,同埋都可以代表到我哋嘅关系啊!哈哈