2020-07-05 310 浏览
星期五晚放工去九龙湾行下,见到有依间食泰国野,之前都无乜点留意到,屋企人都好想入去试下。店内装修都几有气氛,侍应都系著民族服装,我同屋企人三位,比左张窗边卡位坐,叹住食叫左成枱野食有位侍应叔叔应该系泰国人,好热情系咁同我地讲笑,又讲下泰文D服务都好细心,叫左野食之后自动比左壶热水浸住d公筷公匙,又比左几只碗仔我地,细心抵赞泰式生虾刺身生虾新鲜弹牙,又唔会太过冻冰冰无味,夹埋辣椒同蒜片食好正,最爱系酱汁酸酸地少少辣岩晒铁板蚝仔蛋上枱时热辣辣,个铁板仲系「咋咋」声蚝仔有鲜甜味,蛋都香口,不过重口味既本人觉得可以咸多少少(*其实有甜辣酱汁点黎食)滋味小食三拼包括有泰式炸春卷、炸鱼饼、同埋木瓜沙律,春卷同炸鱼饼都系新鲜炸起热辣辣春卷唔会太干,鱼饼就一般,不过木瓜沙律个汁好入味,忍唔住食多几啖马拉盏炒通菜泰国野必食炒通菜,通菜够淋同够入味,汁都够惹味,份量足三人食够晒啦泰式烧猪颈肉最赞都系热辣辣上碟汁先系重点呀,令到猪颈肉更加香,一不过酱汁太少,可以比多dd 同埋本人就中意猪颈肉再切薄d,不过屋企人反而中意有口感泰式冻柠茶叫左杯冻柠茶饮,以为同好多泰国小店一样系普通港式柠茶味,一饮果时都有sur
星期五晚放工去九龙湾行下,见到有依间食泰国野
,之前都无乜点留意到
叫左成枱野食
有位侍应叔叔应该系泰国人,好热情
系咁同我地讲笑,又讲下泰文

酸酸地少少辣岩晒

铁板蚝仔蛋
上枱时热辣辣,个铁板仲系「咋咋」声

滋味小食三拼
春卷唔会太干,鱼饼就一般,不过木瓜沙律个汁好入味
,忍唔住食多几啖

泰国野必食炒通菜
,通菜够淋同够入味,汁都够惹味,份量足
三人食够晒啦

最赞都系热辣辣上碟
汁先系重点呀,令到猪颈肉更加香,一
不过酱汁太少,可以比多dd
同埋本人就中意猪颈肉再切薄d,不过屋企人反而中意有口感

泰式冻柠茶
叫左杯冻柠茶饮,以为同好多泰国小店一样系普通港式柠茶味,一饮果时都有surprise,用左泰式茶同青柠,又大杯,有

乌头鱼
屋企人中意食鱼所以叫左,真系好大条,镜头影唔
食得出条鱼新鲜,d肉都嫩滑唔「梅」,屋企人又食到lum lum脷
2020-07-03