2023-10-29
放假最开心可以食个靓早餐!九龙城已经变为我哋主要生活区(其实我哋唔系住喺九龙城😑)好多时食饭唔知食乜就会去咗九龙城先,早餐嘅选择都系九龙城同大坑之争。今日轮到九龙城啦咁啱大和堂门口有位泊车,顺理成章就直接去咗大和堂食早餐,当然去得Cafe食早餐都唔会平得去边,过百蚊一个早餐已经好似变咗等闲事😪真系有啲奢侈嘅接近$100嘅一个Yoga bowl 另一个接近$100嘅pancake再加两杯咖啡已经要差唔多$300 Omg 唔使我比都有啲唔好意思食Yogabowl 呢个习惯,唔知由几时开始, 感觉冇咁邪恶啰。另外嘅pancake早餐朋友话似麦当劳𠮶啲㖞,唔知佢系咪讲出心里面嘅感受😑佢特别在上面放咗几粒反沙合桃啰! 食嘅系钱同埋一份chill感觉, 当然茶餐厅大排档我都会去食~好彩一个礼拜顶多两日咋^_^去Cafe根本唔系因为自己识饮咖啡,苦啲我都接受唔到,唔好话咩品种咩Nutty fruity 🫤人哋用心介绍好多时都其实听唔明,只系知道自己钟唔钟意饮,仲话学人开coffee shop 唔好笑死人🫠
真系有啲奢侈嘅
佢特别在上面放咗几粒反沙合桃啰!