2014-11-02
唔知由几时开始,说好的5天工作周渐渐变为5.5天😭那额外的0.5天,足以令我死去活来.... 幸好,另一半每星期都会带我周围去试新野,令我每星期除左工作,仲有一点点人生意义😊今个星期另一半带左我去九龙城 - Chicken n Egg舖头位置喺打鼓岭道,基本上都算系九龙城尾,唔知系咪因为位置比较入,所以唔算太多人,下昼两点到达,唔驶等位就可以直入。店面装修干净简单,坐位摆放舒适,店员有礼。由于系Tea一Tea嘅关系,今次净系叫左3样野 + 1个drink招牌蛋堡垒 - Lee度嘅Signature,第一次黎,唔系唔试下嘛?! 多士好脆,薯条好香,点埋D流心蛋汁,好味到Lum Lum脷。香汁烤鸡1/4只 - 「失望」.... 点解我地之前唔叫1/2只呀?! 鸡滑超滑,再配个秘制香汁,好味到无得顶,1/4只绝对唔够喉😋😋😋Creme brulee - Menu 原本系焦糖布甸,order时话转左焦糖炖蛋,OK,仲啱我口味。炖蛋卖相吸引,但可能已经食得太多,味道再发现唔到任何特别,蛋好滑,但焦糖厚左少少Cappuccino - 味道不过不失,如果可以加个拉花,我相信卖相可以更加吸引总结:$2
店面装修干净简单,坐位摆放舒适,店员有礼。
总结:$220 for 2,价钱合理,就啱时间唔驶等位,可以再黎~