2019-04-03
星期日,两个人黎食lunch 。今日有少少雨,以为好多人都会转去商场食,但又唔算多人,唔使等位!我哋点左2样食物,2杯饮品。蜂蜜柠檬鲜姜水$2x美碌暴龙$38饮品先上:(左)无咩装饰,一上枱只有一片柠檬,两粒姜,以为无咩味。未落蜜糖,试饮一啖,已经有啲姜辣。加埋蜜糖,变得易入口左。味道ok! 但个位好大风,好快冻!(右)美碌暴龙,上枱时真系有满满嘅美碌粉。饮落去,都有美碌味,算系thick 嘅,但就唔够冻。罗麦辣鸡翼捞丁$55🌶鸡翼有4只,都算几大只。拣左辣味,未食都见到鸡皮上有辣椒粒。鸡翼食落少辣,咬开后,鸡肉都有味(似有调味),尚算juicy !捞丁几干食。建议:如味个面底都少少辣汁会更加锦上添花😂焗住食(焗猪扒饭)$63一向都钟意食焗猪扒饭,大x乐/ 美x 𠮶类食完系觉得食左炸浆同肥膏,猪嘅部分会因为太薄而唔似猪,但哩度嘅猪扒虽然得4块同有骨,但咬落有弹性,无炸浆。饭底有炒过,汁嘅份量刚好(有时太多汁,得个咸字,佢ok)汁系食得岀有少少茄味🍅
蜂蜜柠檬鲜姜水$2x
美碌暴龙$38
饮品先上:
罗麦辣鸡翼捞丁$55🌶
建议:如味个面底都少少辣汁会更加锦上添花😂
焗住食(焗猪扒饭)$63
[无叫面包焗𠮶个系因为:先前试过两个人食唔晒,唔想再浪费,转战就咁焗,份量啱啱好!]