2015-12-08 611 浏览
今日约左男朋友,原本想去同一条街的另一间新开的西餐,但发现午餐来说88-128左右的价钱有少少贵。正系呢个时候发现呢间卡邦尼小馆, 黑妈妈懒系有情调咁,但见到都有几多人食紧,见佢餐牌好似平一点,而且款式多,所以决定一试。卡位已满,只好坐中间,位置宽敞,座位软,坐得舒服,不错呀。我同男朋友都叫左$58既黑椒猪扒意粉(我地2人既口味经过咁多年系愈来愈相似)。头盘只可以拣汤或沙律(我地2人都系要汤)蕃茄忌廉汤+蒜蓉包, 先讲个碗,唔明白点解用呢只色, 蓝色唔系要黎降低食欲的吗?个包热,但系淋既, 应该系微波炉叮返热, 个汤既味道可以,但个样真系麻麻地。个意粉食第一啖好咸,但之后有D又唔太咸, 我谂应该系D盐唔均匀, 依家食野都会留意返自己身体, 食太多盐会损肾呀, 虽然唔系成日出街食, 但都要留意。 个猪扒冇咩特别, $58(另外加一)又唔会对佢有咩大期望既~餐饮都系普通餐厅既质素啦, 奶茶几浓,可以。男朋友饮热柠水,我发现佢只碟系有椰林阁LOGO既碟, 但我果只又唔系, 所以我地估佢D餐具可能系夜冷店买的。总括来说, 咁既价钱系呢个环境(好)+食物质素(一般)之下,其实算系咁啦,不过会唔会
卡位已满,只好坐中间,位置宽敞,座位软,坐得舒服,不错呀。

头盘只可以拣汤或沙律(我地2人都系要汤)
蕃茄忌廉汤+蒜蓉包

主菜- 黑椒猪扒意粉

餐饮都系普通餐厅既质素啦, 奶茶几浓,可以。

不过会唔会经常黎食呢,就难讲喇。
2015-12-06