2016-12-18 2161 浏览
今日约好耐无见的朋友S,大家都喜欢唱k , 于是大家一致决定去深水埗宇宙Neway唱K Lunch。今次是我第三次来,喜欢佢d 职员服务好,唱开k 的人都知,无几多间分店职员有好面口俾客人睇。同埋之前两次都大赞它的猪手餐,今次都继续食猪手餐$108,送香槟,朋友S话支香槟好好饮,其实是没酒精的有气果汁,我都喜欢,唱到口干有野饮下。今次的猪手超大只,比之前两次仲大只,食到我好开心!不过今次整得干左d, 层皮硬左少少,但点蒜蓉汁食都可以接受。中华沙律也不吝啬地一大堆给你上碟,食肉多,中和下,好味!切开啖啖肉,真系食足全场,早餐加午餐一次过食,连朋友S都赞呢个餐抵食!一齐食肉食唔停,唔唱歌住。朋友S点的小菜套餐$79, 因为无晒翠玉瓜炒牛肉,所以点菠萝生炒骨。味道比平时茶餐厅食的较浓,汁也浓,不好甜酸汁的人可能会觉得酸了些,我则喜欢它也炸得脆口。送埋个南瓜鸡丝汤,煮得厚身的汤,我觉得咸了一点,淡少少就刚好。因为假日,早一日订房也要加一服务费,但都可以唱到四点,好开心!过瘾!

2016-12-18