2020-08-27
葵广呢排开咗呢间新嘅甜品店,主打梦幻星球蛋糕同埋多款口味嘅鲜奶麻糬,甜品造型相当精致,最啱打卡🥳开心果朱古力梦幻星球蛋糕(大$68、细$48)呢个星球蛋糕外型真系好靓🌍 而且仲有唔同嘅颜色同口味选择😋小店仲附送左一支小木槌,俾我可以敲烂白朱古力外壳,就可以见到个蛋糕入面啦😍 真系有得食有得玩!蛋糕入面系mousse同海绵蛋糕,mousse入口都几软滑,蛋糕就可以再绵密啲😛整体而言就唔太特别,不过以呢个价钱买到个咁靓又好玩嘅蛋糕都值得嘅🎂记得个朱古力壳要同蛋糕一齐食,如果唔系会好甜👻Oreo鲜奶麻糬($28)鲜奶麻糬上面布满oreo碎,口感烟烟韧韧 ,而且仲食到好香浓嘅奶香,店主话系用北海道3.6牛乳煮成架,难怪奶味咁浓郁🤤 店舖仲有好多口味选择,例如阿华田、黄豆粉、美禄脆脆等,下次都要试吓先!依加只要出示呢个post买任何星球蛋糕,就可以以优惠价$18加购鲜奶麻糬一份🥰 记得bookmark呢个post啦‼️
开心果朱古力梦幻星球蛋糕(大$68、细$48)
Oreo鲜奶麻糬($28)