2023-11-12 293 浏览
尖沙咀诺士佛台有好多酒吧但其实收埋咗一间以星空为主题嘅楼上餐厅🌌🌟今次有预先book定枱,餐厅安排咗非常靓嘅圆拱形梳化位俾我地📸一坐低就好似俾星空包围住咁,都几浪漫同有情调架💗我地今次就拣咗餐厅嘅dinner set menu ($438/pp),set menu由starter到dessert都有好多选择,性价比非常高😏✨Saturn🍸 $98Pineapple juice, Orange juice,Passion Fruit Purée, Vanilla, Lemon Juice, Tea呢款mocktails入口充满果香,酸酸甜甜好开胃👍🏻✨巴马火腿伴罗马甜瓜沙律咸香嘅巴马火腿配上清甜嘅甜瓜,作为前菜合适不过😋✨ 黑松露牛肝菌忌廉汤伴手工面包条呢款忌廉汤加入咗黑松露所以非常香😌但就比较浓稠杰身,配埋手工面包条就更啱啱好🤤✨辣肉肠手工薄饼手工pizza厚薄适中,微辣嘅辣肉肠再加埋咸香嘅芝士非常惹味😋✨炭烧澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 (+$48)我地拣咗medium,值得一赞嘅系块牛扒冇overcook,非常易切开之余肉质仍带点粉红👍🏻牛扒肉味香浓,非常高质🤤✨朱古力流心蛋糕

✨Saturn🍸 $98
呢款mocktails入口充满果香,酸酸甜甜好开胃👍🏻
Saturn

✨巴马火腿伴罗马甜瓜沙律
咸香嘅巴马火腿配上清甜嘅甜瓜,作为前菜合适不过😋
巴马火腿伴罗马甜瓜沙律

✨ 黑松露牛肝菌忌廉汤伴手工面包条
黑松露牛肝菌忌廉汤伴手工面包条

✨辣肉肠手工薄饼
辣肉肠手工薄饼

✨炭烧澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 (+$48)
炭烧澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉

✨朱古力流心蛋糕
蛋糕外皮松软,切开会有流心效果,朱古力控可以一试👍🏻
朱古力流心蛋糕

✨柠檬雪葩 (+$18)
外层系原个柠檬雪冻而成🍋碗中亦有碎冰保持冰冻🧊柠檬雪葩口感非常绵密,味道酸甜酸甜,非常适合做饭后甜品清新解腻👍🏻
柠檬雪葩

📍 Starò
尖沙咀诺士佛台1号9楼

#FEVI_西餐

#FEVI_尖沙咀

#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #foodstagram #foodiegram #foodiepics #foodblogger #foodiehk #ufoodphoto #tsimshatsui #tst #美食推荐 #吃货 #吃货人生 #尖沙咀美食 #打卡餐厅 #拍拖好去处 #couple #celebration
2023-11-10
庆祝纪念