2024-04-24
做为一个“十足食神”,我知道辛勤工作嘅同时一定要照顾得好自己嘅胃口,所以下午,我选择咗去到位于大角咀嘅中菜馆 - 盈图,点左我心爱嘅点心来慰劳自己👜首先就要讲下餐厅嘅环境,质素及布置都同佢嘅食物一样是一流,加上佢个独特嘅酒楼风格,真系食得开心,食得舒服!✅ 原只鲜虾肠 🍤每条肠粉内都有大虾,肉感十足!咬落去嘅时候脆弹感十足,嘅虾嘅鲜味同肠的软滑完全融为一体😋。✅ 豉汁蒸凤爪 🐔豉汁香浓,凤爪熟度岩岩好,腍滑入口,喺口内冲击出阵阵豆豉味,令人回味无穷👍。✅ 盈图虾饺皇 🥟皮薄馅足,里边嘅虾肉新鲜弹牙,简直系饺皇中的霸主!每一啖都让人难以忘怀😊。✅ 古法马拉糕 🍮松软嘅马拉糕,口感细致,微微嘅甜,真系好正😌。整体黎讲,食物质素高,而且价格公道,如果你想找一间好食又抵嘅茶楼,咁盈图一定系你嘅first choice。
首先就要讲下餐厅嘅环境,质素及布置都同佢嘅食物一样是一流,加上佢个独特嘅酒楼风格,真系食得开心,食得舒服! ✅ 原只鲜虾肠 🍤每条肠粉内都有大虾,肉感十足!咬落去嘅时候脆弹感十足,嘅虾嘅鲜味同肠的软滑完全融为一体😋。