2024-05-03
午市曾试过,今日有同事邀请同食个晚餐,我就欢喜答应,黎到西环嘅「星荟馆」。一到门口,见到好多人等位,我哋都淡定等左阵就入到座🕣。环境: 店内好宽敞,有好多大卡枱,仲有一部满大嘅独立电视机播放住各种菜式📺。美食:🥘1️⃣星级汤品-雪燕蟹肉瑶柱茭:汤品新鲜得令,浓香四溢,更主要是每一口汤都有蟹肉同瑶柱味。2️⃣白胡椒大虎虾伴煎米底:🦐虾大身份,肥美弹牙,白胡椒香气扑鼻,配埋煎米底, 尽显菜式香料同材料的绝搭。3️⃣炭烤陈皮黑叉烧: 叉烧肥瘦适中,炭火焗出来的叉烧有一种难以抵挡的味道🤤。4️⃣贵州酸汤海马友鱼柳: 呢道菜式别具一格,加入酸汤鲜鱼柳,新鲜、弹牙,酸辣口感难以忘怀。5️⃣樱花虾浓汤小棠菜芯: 汤底新鲜浓厚,樱花虾口感爽脆,小棠菜芯清新滋味,搭配得好。6️⃣福建炒丝苗: 米饭香滑得黎又唔会太油, 唔食都对唔住自己喔🍚。服务: 一踏入门口就已经有人带位,上菜速度又快,服务态度都几好嘅👩🏻💼。其实晚市价位固然高级少少,但就呢个水平,价钱真系物有所值。我同同事会再考虑黎呢度食,绝对推荐大家试下!💞
美食:🥘 1️⃣星级汤品-雪燕蟹肉瑶柱茭:汤品新鲜得令,浓香四溢,更主要是每一口汤都有蟹肉同瑶柱味。
6️⃣福建炒丝苗: 米饭香滑得黎又唔会太油, 唔食都对唔住自己喔🍚。 服务: 一踏入门口就已经有人带位,上菜速度又快,服务态度都几好嘅👩🏻💼。