招聘中
薪金面议
27天前
就在西湾河,一间离地铁站不远,街上的转角位置,有一间灯火光明,大大块落地玻璃围绕住的餐厅<南岛>。我有几耐冇去过星马泰,已经吾重要,因为今晚我终于可以喺<南岛>呢一间餐厅,揾返晒旅游嘅回忆。餐厅里面,环境非常阔落,坐得好舒适。餐牌上面,食物嘅价钱一啲都唔贵。最抵嘅系竟然连加一都唔使,实在吸引。至于食物款式,就有好多选择,主要以星马泰嘅菜色为重点。<海南鸡饭套餐 $72>喺呢间星马泰餐厅,七十几蚊就食到海南鸡饭套餐,价钱非常抵食,最重要系佢嘅海南鸡质素非常之高,啲鸡皮够薄,唔会好肥,而且鸡肉极为嫩滑,全部已经去晒骨,入口啖啖肉,吃得出有鸡味,非常好食。鸡油饭好大碗,而且仲有碗鸡汤配埋,就连酱汁都做得非常出色。<软壳蟹捞板面 $78>依个软壳蟹捞板面,材料超级丰富,软壳蟹系一只原只咁上,另外仲有粟米、蟹柳、同埋青瓜丝,配埋特制酱汁,捞埋啲面一齐食,入口味道微甜,非常好味。软壳蟹除咗啖啖肉,外脆内软,入面仲有大量蟹膏,非常吸引。<泰式卤猪手 $118>猪手非常大只,放在木板上,原只甘上枱,份量好多。猪手皮炆得又软

餐厅里面,环境非常阔落,坐得好舒适。

<海南鸡饭套餐 $72>

鸡油饭好大碗,而且仲有碗鸡汤配埋,就连酱汁都做得非常出色。

<软壳蟹捞板面 $78>

软壳蟹除咗啖啖肉,外脆内软,入面仲有大量蟹膏,非常吸引。

<泰式卤猪手 $118>
猪手非常大只,放在木板上,原只甘上枱,份量好多。猪手皮炆得又软又滑,猪手嘅肉煮得非常入味,配上微辣惹味嘅泰式酱汁,更加好食。

厨师已细心地将猪手肉起晒出来,件件都好多肉,又嫩又好食。

成餐饭两个人都系食咗二百几蚊,最重要系唔使加一,抵得来又好食,相信好快会变成我哋嘅饭堂。
  • 招牌海南鸡饭